Δύο σπουδαίες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής της ιταλικής Serie A. Στο Τορίνο, η πρωτοπόρος Γιουβέντους φιλοξενεί τη Φιορεντίνα, στην πρώτη από τις τρεις αναμετρήσεις που θα δώσουν οι δύο ομάδες μέσα σε διάστημα δώδεκα ημερών. Αυτή είναι για το πρωτάθλημα και ακολουθούν άλλες δύο, στις 13 και 20 του μήνα, για τη φάση των «16» του Europa League.

Η «Μεγάλη Κυρία», που οδεύει ολοταχώς για την κατάκτηση του τίτλου, θέλει τη νίκη εκτός από βαθμολογικούς και για λόγους γοήτρου, αφού υπέστη τη μοναδική φετινή της ήττα στη Φλωρεντία και μάλιστα με οδυνηρό τρόπο. Οι «μπιανκονέρι» είχαν προηγηθεί 2-0 στο ημίχρονο, αλλά δέχθηκαν στην επανάληψη τέσσερα γκολ μέσα σε 15 λεπτά και ηττήθηκαν με 4-2. Από την άλλη, οι «βιόλα», που βρίσκονται σε αγωνιστική κάμψη (μια νίκη στην τελευταία εξάδα αγώνων), θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες, ώστε να εδραιώσουν τη θέση τους στην τετράδα και να διατηρήσουν τις ελπίδες για έξοδο στο Champions League.

Το άλλο παιχνίδι με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, διεξάγεται στο «Σαν Πάολο», όπου η Νάπολι φιλοξενεί τη Ρόμα, στο ντέρμπι με φόντο τη δεύτερη θέση, που οδηγεί απευθείας στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι φιλοξενούμενοι βολεύονται και με ισοπαλία, αφού ήδη βρίσκονται στο +6 από την αντίπαλο τους, ενώ έχουν και ένα παιχνίδι λιγότερο. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, καθώς προερχόμενοι από δύο ισοπαλίες και σε περίπτωση νέας γκέλας, ο στόχος της δεύτερης θέσης θα απομακρυνθεί επικίνδυνα.

Για τις ομάδες του Μιλάνου, με βάση την φετινή τους εικόνα, κανένα παιχνίδι δεν θεωρείται εύκολο. Η Μίλαν δοκιμάζεται από την Ουντινέζε στο «Φρίουλι», έχοντας μόλις μια νίκη στις τελευταίες πέντε επισκέψεις της, ενώ η Ίντερ φιλοξενεί την Τορίνο, η οποία τις δύο τελευταίες φορές έφυγε από το «Μεάτσα» με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής

Σάββατο 08/03

Ουντινέζε-Μίλαν (19:00)
Κατάνια-Κάλιαρι (21:45)

Κυριακή 09/03 (16:00)

Γιουβέντους-Φιορεντίνα (13:30)
Μπολόνια-Σασουόλο
Κιέβο-Τζένοα
Ίντερ-Τορίνο
Λάτσιο-Αταλάντα
Πάρμα-Βερόνα
Σαμπντόρια-Λιβόρνο
Νάπολι-Ρόμα (21:45)

Η επόμενη (28η) αγωνιστική

Σάββατο 15/03

Βερόνα-Ίντερ (21:45)

Κυριακή 16/03 (16:00)

Αταλάντα-Σαμπντόρια (13:30)
Μίλαν-Πάρμα
Λιβόρνο-Μπολόνια
Σασουόλο-Κατάνια
Κάλιαρι-Λάτσιο (19:30)
Φιορεντίνα-Κιέβο (21:45)
Τζένοα-Γιουβέντους (21:45)

Δευτέρα 17/03

Τορίνο-Νάπολι (20:00)
Ρόμα-Ουντινέζε (22:00)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube