Σε πολύ δύσκολη θέση όσον αφορά τις ελπίδες της για διάκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο ήρθε η Σερβία, μετά την απόφαση του Νίκολα Γιόκιτς να μην αγωνιστεί στη διοργάνωση, έτσι ώστε να ξεκουραστεί μετά την επίπονη σεζόν στο ΝΒΑ.

Πολλοί έσπευσαν να κατηγορήσουν τον «Joker» πως «κρέμασε» τη χώρα του ενόψει του Μουντομπάσκετ, ωστόσο υπάρχουν και μερικοί που πήραν το μέρος του. Ένας από αυτούς είναι και ο Μάρκο Σιμόνοβιτς.

Ο πρώην διεθνής Σέρβος και θρύλος του Ερυθρού Αστέρα, που πλέον έχει αποσυρθεί, εξέφρασε την πεποίθησή του πως παίκτες σαν τον Γιόκιτς κουβαλούν μεγάλο βάρος και κούραση, επομένως είναι φυσιολογική η επιλογή του να μην αγωνιστεί στο Παγκόσμιο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Πρέπει να πάρω λίγο το μέρος των παικτών. Ειδικά όταν μιλάμε για τον Νίκολα Γιόκιτς. Όλοι έχουμε δει πώς συμπεριφέρεται και παίζει το παιχνίδι, πόσο πολύ ήθελε να κερδίσει ένα μετάλλιο πέρυσι στο Ευρωμπάσκετ και πώς οδηγεί την ομάδα μας. Ξέρεις πόσο τον ενόχλησε η αποτυχία; Ήμουν μάρτυρας αυτού και μπορώ να πω το ίδιο και για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019.

Όταν είσαι ο καλύτερος παίκτης μιας ομάδας δέχεσαι πάντα double team, όταν είσαι ο καλύτερος στον κόσμο σε φυλάνε τρεις παίκτες κάθε παιχνίδι. Παίζεις 100 παιχνίδια σε μια σεζόν, τρως ξύλο σε 100 παιχνίδια. Ο άνθρωπος δεν είναι μηχανή.

Λέγεται συχνά ότι στο παρελθόν, όλοι έπαιζαν στην εθνική ομάδα, και όντως, αυτό είναι αλήθεια. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια αυτών των εποχών, μόνο περίπου 30 παιχνίδια παίζονταν σε μια σεζόν. Τώρα, ο άνθρωπος έχει παίξει 100 παιχνίδια, πρέπει πραγματικά να το καταλάβουμε».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube