Δριμεία κριτική στη FIFA για τη βαριά τιμωρία που επέβαλε στον Λουίς Σουάρες για την δαγκωνιά στον Τζόρτζιο Κιελίνι κατά τη διάρκεια του αγώνα της Ουρουγουάης με την Ιταλία άσκησε ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

«Ποιοι νομίζουν ότι είναι;», τονίζει ο θρύλος του αργεντίνικου ποδοσφαίρου και πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της χώρας, κάνοντας αστειευόμενος το εξής σχόλιο: «Γιατί δεν βάζετε τον Σουάρες στον Γκουαντάναμο;».

Ο διεθνής φορ της Λίβερπουλ τιμωρήθηκε με 9 αγωνιστικές αποκλεισμό από ματς της εθνικής του ομάδας και 4 μήνες από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα!

«Γιατί; Ποιον σκότωσε; Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και υπάρχουν τέτοια περιστατικά συνεχώς», υπογράμμισε ο Μαραντόνα και τόνισε ότι «πρόκειται για άδικη ποινή, θα μπορούσε να είναι αντίστοιχο της μαφίας».

Καταλήγοντας, ο Αργεντινός υποστήριξε: «Αυτό μας κάνει να σκεφτούμε ότι υπάρχουν άνθρωποι στη FIFA που σκέφτονται όλο και λιγότερο το σόου, το οποίο για εκείνους είναι ενοχλητικό. Η Ουρουγουάη έχασε μεγάλο ποσοστό από τη δύναμή της από την τιμωρία του Σουάρες».

Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube