Η εθνική Ελλάδας ψάχνει απέναντι στη Βοσνία για πρώτη φορά το «4 στα 4» σε προκριματική φάση κάποιας διοργάνωσης, ενώ την ίδια ώρα, το Βέλγιο, που αποτελεί εκ των βασικών αντιπάλων για την πρόκριση από τον 8ο προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, υποδέχεται την Εσθονία. Οι «κόκκινοι διάβολοι» που επίσης έχουν ξεκινήσει με το απόλυτο νικών, θέλουν να διευρύνουν το σερί τους, ώστε να παραμείνουν στην κορυφή του γκρουπ πριν υποδεχθούν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στις 25 Μαρτίου 2017. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Κύπρος έχει την ευκαιρία να πετύχει τα πρώτα της γκολ και να πάρει τους πρώτους βαθμούς, καθώς υποδέχεται το αδύναμο Γιβραλτάρ.

Συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά τις «εξάρες» επί της Ανδόρας και των Νήσων Φερόε, θέλει να δώσει στον 2ο προκριματικό όμιλο η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Πορτογαλία που υποδέχεται την Λετονία. Την ίδια ώρα, η πρωτοπόρος και με το απόλυτο νικών Ελβετία φιλοξενεί τους Νήσους Φερόε και αναμένεται να κάνει το «4 στα 4». Στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ, η Ουγγαρία υποδέχεται την ουραγό Ανδόρα και είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Η επιστροφή στις νίκες είναι το μοναδικό ζητούμενο για την Ολλανδία, μετά την εντός έδρας ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από την Γαλλία. Οι «οράνιε», που μετρούν και μια ισοπαλία με τη Σουηδία στην πρεμιέρα του 1ου ομίλου, δεν έχουν περιθώρια για νέα απώλεια βαθμών και το Λουξεμβούργο είναι ένας αντίπαλος που προσφέρεται για σκορ και θέαμα. Την δεύτερη νίκη της στο γκρουπ θα ψάξει και η Βουλγαρία, που υποδέχεται την Λευκορωσία, που μετράει δύο ισοπαλίες σε τρεις αγώνες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι βαθμολογίες:

1ος Όμιλος
Γαλλία-Σουηδία 2-1 (11/11)
Βουλγαρία-Λευκορωσία (19:00)
Λουξεμβούργο-Ολλανδία (19:00)
Βαθμολογία: Γαλλία 10, Σουηδία 7, Ολλανδία 4, Βουλγαρία 3, Λευκορωσία 2, Λουξεμβούργο 1.

2ος Όμιλος
Ουγγαρία-Ανδόρα (19:00)
Ελβετία-Ν. Φερόε (19:00)
Πορτογαλία-Λετονία (21:45)
Βαθμολογία: Ελβετία 9, Πορτογαλία 6, Ουγγαρία 4, Ν. Φερόε 4, Λετονία 3, Ανδόρα 0.

8ος Όμιλος
Κύπρος-Γιβραλτάρ (19:00)
Ελλάδα-Βοσνία (21:45)
Βέλγιο-Εσθονία (21:45)
Βαθμολογία: Βέλγιο 9, Ελλάδα 9, Βοσνία 6, Εσθονία 3, Κύπρος 0, Γιβραλτάρ 0.

*Από κάθε όμιλο προκρίνεται απευθείας η πρώτη ομάδα, ενώ οι οκτώ καλύτερες δεύτερες θα παίξουν μπαράζ για τα τέσσερα τελευταία εισιτήρια. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, τα κριτήρια κατά σειρά είναι: συνολική διαφορά τερμάτων, καλύτερη επίθεση, βαθμοί στα μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν παιχνίδια, καλύτερη διαφορά τερμάτων μεταξύ τους, καλύτερη επίθεση μεταξύ τους και καλύτερη εκτός έδρας επίθεση μεταξύ τους.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube