Γεννημένοι την ίδια ημέρα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο το 1985 και ο Νεϊμάρ το 1992, αποτελούν ανεξαιρέτως δυο ποδοσφαιριστές που ουκ ολίγες φορές έχουν μαγέψει στο χορτάρι. Άλλος λιγότερο κι άλλος περισσότερο…

Ρονάλντο: Ο «βασιλιάς» των γηπέδων!

Στο... αιώνιο δίλημμα Μέσι ή Ρονάλντο, οι περισσότεροι θα διαλέξουν τον πρώτο. Ο Λιονέλ Μέσι είναι το... καλό παιδί της Μπαρτσελόνα και έχει κερδίσει την αγάπη όλων από τότε που ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα.

Εν αντιθέσει, ο «CR7» δεν βγάζει την συμπάθεια όλου του κόσμου. Ειδικά αν είσαι φανατικός οπαδός της Μπάρτσα, ο Κριστιάνο είναι ο αιώνιος «εχθρός» του Μέσι. Ωστόσο, ακόμα και τότε, δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να αμφισβητήσεις το τεράστιο ταλέντο που
διαθέτει.

Η ζωή του δεν ήταν ιδανική... Αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες μέχρι να φτάσει να γίνει αυτό που είναι σήμερα.

Μεγάλωσε σε ένα σπίτι που δεν τα έβγαζαν εύκολα πέρα, έχοντας να αντιμετωπίσει και το πρόβλημα αλκοολισμού του πατέρα του, τον οποίο έχασε στα 52 του χρόνια εξαιτίας του ποτού. Η μητέρα του πάλευε καθημερινά για να καταφέρει τα παιδιά της να έχουν ό,τι
χρειάζονται. Ο Κριστιάνο έγινε εκείνος που μέσω της μπάλας, έγινε ο βράχος της οικογένειας και ξεπέρασε κάθε εμπόδιο που υπήρχε.



Στα 15 του αγωνίστηκε στην Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Σε εκείνο το πρώτο του ματς, εμφανίστηκε ένα παιδί που στο μέλλον θα αποτελούσε έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που υπάρχουν. Το 2003 και για εννέα χρόνια, θα φορέσει την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ρονάλντο δούλευε σκληρά για να γίνει αυτό που είναι. Και όχι μόνο εντός γηπέδων, αλλά και έξω από αυτά. Δωρίζει χρήματα σε φιλανθρωπίες και δεν θέλει να γίνονται γνωστά. Δεν κάνει τατουάζ, όπως οι περισσότεροι «σταρ» ποδοσφαιριστές, γιατί είναι δωρητής αίματος και προτρέπει και άλλους να κάνουν το ίδιο.

«Παιδί» της Ρεάλ Μαδρίτης, όπου αγωνίστηκε από το 2009 μέχρι το 2018, προκάλεσε αρκετά σχόλια και αντιδράσεις, με την γκρίνια του, τις περίεργες... ματιές και αρκετοί είναι εκείνοι που τον θεωρούν το «κακό» παιδί... Στην «βασίλισσα» όμως μάγεψε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη με τις ντρίπλες του και με όλα τα μαγικά αριστουργήματα που έκανε σε κάθε αγώνα, σκοράροντας 450 γκολ!



Το 2018 αλλάζει ρότα και πηγαίνει στην Serie A και τη Γιουβέντους. Ο... αντίπαλός του, Μέσι έχει δηλώσει πως του λείπει αυτή η «κόντρα» που είχαν στο ισπανικό πρωτάθλημα. Το «κακό» παιδί γίνεται σήμερα 35! Και συνεχίζει να μαγεύει στο χορτάρι, όπως έκανε
πάντα. Και εμείς, είτε τον συμπαθούμε είτε όχι, ελπίζουμε να μην σταματήσει σύντομα να μας... τρελαίνει στα γήπεδα!



Νεϊμάρ: Ταβάνι μόνο ο... εαυτός του

Ένα ταλαντούχο παιδί, το οποίο γίνεται 28 και η μέχρι τώρα πορεία του έχει δείξει ότι αποτελεί ξεκάθαρα ένα παίκτη, που μπορεί να αφήσει ιστορία. Ωστόσο, ορισμένες φορές, βάζει φρένο στον ίδιο του τον εαυτό.

Όπως και ο Ρονάλντο, έτσι και ο Βραζιλιάνος άσος της Παρί Σεν Ζερμέν, έχει προκαλέσει διάφορα σχόλια για την συμπεριφορά του εντός και εκτών γηπέδων.

Το 2009 έγινε ο καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής εκείνης της χρονιάς, κάνοντας το ντεμπούτο του στην Σάντος. Τέσσερα χρόνια αργότερα, βρέθηκε στην Μπαρτσελόνα και στο πλευρό του Μέσι. Έχει έναν εκρηκτικό χαρακτήρα στο χορτάρι και άψογη τεχνική
ικανότητα, κάτι που φροντίζει να το δείχνει διαρκώς. Με τις πάσες και τις ντρίμπλες του πολλές φορές, με τα γκολ του άλλες στιγμές.



Το 2017 πηγαίνει στο γαλλικό πρωτάθλημα και την Παρί Σεν Ζερμέν, όπου αγωνίζεται μέχρι σήμερα, όντας η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοοσφαίρο (σσ. περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ).

Με τις φετινές του εμφανίσεις και την συνεργασία με τον Κιλιάν Εμπαπέ στο γήπεδο, δημιουργεί ολοένα και θετικότερες εντυπώσεις. Το περασμένο καλοκαίρι βέβαια, ήταν πρωταγωνιστής στο δικό του... σήριαλ, με την πολυαναμενόμενη επιστροφή του στους «μπλαουγκράνα» η οποία δεν έγινε ποτέ και με τον «Νέι» να... χτυπιέται για να φύγει από την Παρί. Έμεινε όμως και παρόλο στην αρχή δεν είχε το θετικό αντίκρισμα των οπαδών, τώρα σε κάθε γκολ ή σε κάθε ασίστ που κάνει, αποθεώνεται από όλους!



Η φετινή του σεζόν είναι εξαιρετική, από τις καλύτερες της καριέρας του και δείχνει πιο συγκεντρωμένος από ποτέ στο ποδόσφαιρο. Έχει αφήσει όλα τα... κακά των προηγούμενων ετών στο παρελθόν, βγάζει επαγγελματισμό εντός κι εκτός γηπέδου και είναι στο χέρι του να συνεχίσει έτσι ώστε να τραβήξει ξανά όλα τα βλέμματα πάνω του!

Επιμέλεια: Αναστασία Βοσνάκη

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τα «ατίθασα νιάτα» κάνουν ήδη τη διαφορά στο φετινό Champions League!

Το απόλυτο φέτος αποχαιρέτησε από νωρίς

Ντιέγκο Αλόνσο: Αντιμέτωπος με την… κατάρα της Τούμπας σε ένα «must win» ντέρμπι δίχως ελαφρυντικά!

Τι διαφορετικό περιμένουμε από τους 14 της Σούπερ Λίγκας στην επανέναρξη του πρωταθλήματος

Οι ομάδες «ξηλώθηκαν»: Αυτές είναι 20 πιο ακριβές μεταγραφές του φετινού πρωταθλήματος

Χωρίς ματς από το 2020: Η εθνική ομάδα της Ερυθραίας δεν αγωνίζεται από φόβο μην το σκάσουν οι παίκτες!

Φαινόμενο Γκιόκερες: Έχει υψηλότερο ratio στο σκοράρισμα από Εμπαπέ, Χάαλαντ και Κέιν!

Χρήστος Τζόλης: Ένα «όπλο» στα χέρια του Γιοβάνοβιτς που είναι έτοιμο να… εκπυρσοκροτήσει!

«Κακό» το αριστερό πόδι του Ιωαννίδη; Καλύτερα να το ξανασκεφτούμε…

Χτίζει μενταλιτέ με γκολάρες και έχει τα φόντα να πάει ψηλά: Τα σημεία από το διπλό της Ελλάδας στην Ιρλανδία!