Προσπαθώντας ακόμη να αντιληφθεί τι συνέβη και η Εθνική πόλο έχασε με σουτ από τη σέντρα στον προημιτελικό με την Σερβία, ο Ντίνος Γενηδουνιάς έδωσε την υπόσχεση πως η ελληνική ομάδα θα επανέλθει στα μεγάλα ραντεβού.

«Χάσαμε με ένα γκολ από τη σέντρα στο τέλος του χρόνου. Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να πει κανείς, δεν είναι ότι παίξαμε τον καλύτερό μας αγώνα, αλλά δεν ήμασταν και κακοί. Ηταν πολύ καλοί οι Σέρβοι σήμερα, αλλά χάσαμε από ένα γκολ από τη σέντρα. Κάποια πράγματα δεν έχουν εξήγηση. Θα μπορούσαμε να αποφύγουμε να κάνουμε φάουλ (σ.σ. στην τελευταία φάση), αλλά τώρα ό,τι και να πεις δεν μετράει», είπε αρχικά ο Γενηδουνιάς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στη ερώτηση αν, εκ του αποτελέσματος, έπρεπε η εθνική να «διαλέξει» άλλον αντίπαλο στα προημιτελικά, ο διεθνής πολίστας ήταν ξεκάθαρος: «Η ομάδα μας κοιτάει όλα τα παιχνίδια στα ίσια. Η Σερβία βγήκε τέταρτη στον άλλο όμιλο, εμείς βγήκαμε πρώτοι. Αν μου το έλεγες πριν το τουρνουά, θα σου έλεγα ότι είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να πάμε να κερδίσουμε και είναι εντελώς στα μέτρα μας. Μπήκαμε σαν φαβορί και στην ουσία χάσαμε από έναν παίκτη (σ.σ. Μάντιτς) που μας έβαλε πέντε γκολ και δεν βρήκαμε λύσεις σε όλο τον αγώνα και από ένα σουτ από το κέντρο. Σε κάποια σημεία, οι τακτικές πάνε πίσω, πρέπει να σφίξεις τα δόντια και να βγάλεις 1-2 άμυνες, όταν έχεις να κάνεις με τόσο καλούς παίκτες».

Η στενοχώρια και η απογοήτευση ήταν παραπάνω από προφανείς. «Είμαστε από τις καλύτερες ομάδες, το ξέρουμε εδώ και μία τετραετία. Αν εσείς θέλετε μία φορά να πάμε καλά, εμείς θέλουμε χίλιες. Αυτή είναι η δουλειά μας, αυτή είναι η ζωή μας, οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι η μεγαλύτερη παράσταση και από όλα τα τουρνουά εδώ θέλουμε να πηγαίνουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Δυστυχώς σήμερα, με ένα γκολ από τη σέντρα μας κόπηκαν τα όνειρα, τουλάχιστον για τη φετινή Ολυμπιάδα», υπογράμμισε ο Ντίνος Γενηδουνιάς και κατέληξε, με ένα μήνυμα προς τους φιλάθλους που παρακολουθούν την εθνική ομάδα:

«Ενα μεγάλο ευχαριστώ για τη στήριξη, ένα συγγνώμη και ότι στο μέλλον, δεν μπορώ να υποσχεθώ καμία διάκριση και κανένα χρυσό μετάλλιο, αλλά μπορώ να υποσχεθώ ότι θα επανέλθουμε και θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube