Γαλλία και Περού τίθενται αντιμέτωπες σήμερα (18:00-ΕΡΤ1) σε μια αναμέτρηση που ενδέχεται να αποδειχθεί καθοριστική όχι μόνο για τις δικές τους τύχες αλλά ίσως και ολόκληρου του τρίτου ομίλου. Οι «τρικολόρ» δυνητικά μπορούν να κλείσουν το «εισιτήριο» για την φάση των νοκ άουτ, την ώρα που οι «Ίνκας» χρειάζονται τουλάχιστον έναν πόντο για να αποφύγουν την πρόωρη… έξοδο από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Γαλλία κέρδισε με 2-1 στην πρεμιέρα την Αυστραλία, παρότι χρειάστηκε μια… καραμπόλα για να τα καταφέρει. Ωστόσο, διαθέτει μια πλειάδα αστέρων στο «οπλοστάσιο» της και η λογική λέει ότι δεν θα δούμε για δεύτερο σερί ματς μια μέτρια «συμπεριφορά» στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου, από μέρους της.

Το Περού, αντιθέτως, μπορεί να αισθάνεται ότι δικαιούται λίγη παραπάνω τύχη, ειδικά σε ότι αφορά στο πρώτο του ματς σε Μουντιάλ μετά από 36 χρόνια και την ήττα από τη Δανία με 1-0... Τα νεύρα μπορεί να έχουν ηρεμήσει, αλλά η πίεση παραμένει για τον Ρικάρντο Γκαρέκα και τους παίκτες του που έχουν μικρά περιθώρια για λάθη, απέναντι σε έναν τόσο προβεβλημένο αντίπαλο!

Τα ρεπορτάζ θέλουν τους παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάμπ να… ακροβατούν ανάμεσα στην ικανοποίηση της νίκης και την απογοήτευση από την μέτρια εμφάνιση. Ωστόσο, κάθε μέλος της ομάδας γνωρίζει πως η Γαλλία καλείται να κάνει το… step up απέναντι σε έναν «πεινασμένο» αντίπαλο και το επίπεδο των προπονήσεων αυτή την εβδομάδα ήταν αρκετά υψηλό. Τώρα το ερώτημα είναι ένα: ο Ντεσάμπ θα παρατάξει το ίδιο νεανικό σχήμα, ή θα επιστρατεύσει τους μπαρουτοκαπνισμένους Ολιβιέ Ζιρού και Μπλες Ματουιντί;

Από την άλλη πλευρά, απέναντι στη Δανία, οι Λατινοαμερικάνοι εκτέλεσαν το πλάνο τους σχεδόν τέλεια, όμως στο ποδόσφαιρο το «σχεδόν» δεν έχει καμία αξία στο τελικό αποτέλεσμα, όταν ο αντίπαλος είναι πιο αποτελεσματικός. «Πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι», είπε ο Γκαρέκα, που πρόσθεσε πως δεν θα αλλάξει στρατηγική. Θα κάνει, όμως, αλλαγές σε πρόσωπα για να δυναμώσει την επίθεσή του απέναντι στη Γαλλία; Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον… captain Πάολο Γκερέρο!

Πιθανές συνθέσεις:

Γαλλία: Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερνάντες, Πογκμπά, Καντέ, Ματουιντί, Γκριζμάν, Ζιπού, Εμπαπέ.

Περού: Γκαγιέσε, Αντβίνκουλα, Ράμος, Ροντρίγκες, Ταρούκο, Ακίνο, Γιοτούν, Καρίγιο, Φλόρες, Φαρφάν, Γκερέρο.

Διαιτητής: Αμπντουλά Μοχάμεντ (ΗΑΕ)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube