To κλίμα στη Γαλλία μυρίζει... μπαρούτι, καθώς μπορεί η ομάδα να προκρίθηκε στους «8» του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ, όμως είναι εμφανές ότι η απόδοσή της δεν έχει πιάσει τα επιθυμητά επίπεδα.

Μάλιστα, ο Εβάν Φουρνιέ με δηλώσεις του εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το κοουτσάρισμα του Βενσάν Κολέ, κάτι το οποίο ο έμπειρος τεχνικός δεν άφησε να περάσει έτσι.

Συγκεκριμένα, ο Κολέ χαρακτήρισε «απαράδεκτες και λυπηρές» τις δηλώσεις του Γάλλου NBAer, τονίζοντας πως θα του δώσει την ευκαιρία να εξηγήσει.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Πρώτα από όλα, ο Εβάν Φουρνιέ δεν είναι όλη η ομάδα. Είναι ο Εβάν Φουρνιέ. Είναι μια λυπηρή και απαράδεκτη δήλωση για την οποία φέρει ευθύνη. Θα μπορέσει να το εξηγήσει. Δεν έχω άλλο σχόλιο να κάνω πέρα από αυτό.

Πιστεύουμε ότι είμαστε αφοσιωμένοι, αλλά δεν το κάνουμε πάντα πολύ καλά. Οι αμυντικοί μας αριθμοί έχουν πέσει εδώ και 2-3 παιχνίδια. Πρέπει οπωσδήποτε να επιστρέψουμε σε τροχιά. Και είμαι πεπεισμένος ότι με το γκρουπ που έχουμε δεν θα μπορέσουμε να πάρουμε αποτελέσματα χωρίς επαρκή αμυντική στιβαρότητα.

Δεν πρέπει να ονειρευόμαστε ότι μπορούμε να νικήσουμε τον Καναδά μόνο με καλή επίθεση. Θα πρέπει να επιτεθούμε καλά, γιατί αυτό είναι μέρος της καλής άμυνας. Αν χάνουμε μπάλες θα δώσουμε στους Καναδούς (τη δυνατότητα να παίξουν) ένα γρήγορο παιχνίδι.

Θα πρέπει όμως να είμαστε πειθαρχημένοι, δομημένοι και συνεπείς στην επίθεση για να μπορούμε να αμυνόμαστε καλά. Τα δύο συνδέονται. Ποτέ δεν είπαμε ότι δεν πρέπει να επιτεθούμε. Προσπαθούμε επίσης να δουλέψουμε στην επίθεση, να βρούμε ρευστότητα, αλλά δεν είναι αυτό το κλειδί».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube