Ο Αλεχάνδρο Χοσέ Ερνάντεθ Ερνάντεθ ορίστηκε από την UEFA στο Γαλατάσαραϊ-ΠΑΟΚ που θα γίνει την Τετάρτη (22:00) για την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League.

Ο 41χρονος γεννημένος στα Κανάρια Νησιά θα έχει βοηθούς τους Χοσέ Ναράνχο και Ντιέγκο Σάντσες Ρόχο, ενώ 4ος θα ειναι ο Χοσέ Λουίς Μουνουέρα (που «σφύριξε» στο Ρεάλ-Εσπανιόλ το Σάββατο και τον έβρισε ο Τζουντ Μπέλιγχαμ), όλοι συμπατριώτες του. Στο VAR, επίσης, θα είναι ισπανική ομάδα, με πρώτο τον Κάρλος ντελ Θέρο Γκράντε και βοηθό του τον Γκιγιέρμο Κουάρδα.

Ο Ερνάντεθ Ερνάντεθ φέτος έχει διευθύνει συνολικά πέντε ματς, ένα για τα προκριματικά του Champions League (Μίντιλαντ - Σλοβαν Μπρατισλάβας 1-1), ένα για το νέο Champions League (Γιουβέντους - Αϊντχόβεν 3-1) και τρία για το ισπανικό πρωτάθλημα (Ρεάλ Σοσιεδάδ - Ράγιο 1-2, Μπιλμπάο - Ατλέτικο 0-1 και Βαλένθια - Τζιρόνα 2-0).

Δεν έχει σφυρίξει ποτέ ξανά στο παρελθόν τον ΠΑΟΚ, ωστόσο, ο Ερνάντες είχε οριστεί σε παιχνίδι ελληνικής ομάδας στην Τουρκία, όταν ο Ολυμπιακός κέρδισε με 3-0 μέσα στο «Σουκρού Σαράτσογλου» την Φενέρμπαχτσε στις 30 Σεπτεμβρίου του 2021.

Έχει παίξει στη νίκη της ΑΕΚ στην Ελβετία απέναντι στην Σεν Γκάλεν για προκριματικά του Europa League την σεζόν 2020-21, ενώ η πιο πρόσφατη εμπειρία του από το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν η παρουσία στο στο Ελλάδα - Ολλανδία για τα προκριματικά του EURO 2024 στην Νέα Φιλαδέλφεια, με την Εθνική να ηττάται με 1-0.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: Π.Α.Ο.Κ.