Επιστροφή σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου για τη Δανία, επειδή πάνω από όλα το άξιζε.

Η ομάδα του Άγκε Χαρέιντε διαχειρίστηκε με άψογο τρόπο μια εξαιρετική φουρνιά που έχει στη διάθεσή του και οι Σκανδιναβοί πήραν πανάξια την πρόκριση για τα γήπεδα της Ρωσίας. Μοιραία, όμως, όλα στην ομάδα κινούνται γύρω από τον παικταρά της Τότεναμ, Κρίστιαν Έρικσεν, που αποτελεί δίχως αμφιβολία ένα από τα κορυφαία «10άρια» αυτή τη στιγμή στον κόσμο.

Αυτή θα είναι η 5η της συμμετοχή σε Μουντιάλ, αφού έχουν προηγηθεί αυτά του 1986, του 1998, του 2002 και του 2010, με κορυφαία πορεία να είναι αυτή στα γήπεδα της Γαλλίας (1998), όταν έφτασε μέχρι τα προημιτελικά που αποκλείστηκε από τη μετέπειτα φιναλίστ, Βραζιλία με 3-2.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κλίμα χάλασε τις τελευταίες μέρες, καθώς ο Αντρέας Μπίελαντ, που ήταν ο βασικός σέντερ μπακ δίπλα στον Κίαερ, με τον Χαρέιντε να τον έχει πιο ψηλά και από τον Κρίστιενσεν της Τσέλσι, έμεινε εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού. Ωστόσο, ο ίδιος μιλώντας στα ΜΜΕ ξεκαθάρισε ότι θα ήταν 100% για τον αγώνα με το Περού και διαφώνησε ξεκάθαρα με την απόφαση του προπονητή του.

Στο δρόμο για τη Ρωσία

Σε έναν όμιλο που έπαιζε ουσιαστικά μόνη της με την Πολωνία για την 1η θέση εξελίχθηκε αυτός των προκριματικών, τερματίζοντας τελικά 2η έχοντας όμως εξαιρετική αμυντική συμπεριφορά, δεχόμενη μόλις 8 γκολ στις 10 αγωνιστικές, ενώ σκόραρε συνολικά 20 τέρματα. Αυτή η θέση την έφερε στα μπαράζ της ευρωπαϊκής ζώνης και απέναντι στην Ιρλανδία. Κανονικός περίπατος... Πήρε τη λευκή ισοπαλία εκτός έδρας και στο δεύτερο παιχνίδι σάρωσε, επικρατώντας 5-1 με τον Έρικσεν να πετυχαίνει χατ-τρικ.

Το «αστέρι»



Δεν θέλει και ιδιαίτερη συζήτηση, αφού ήδη το όνομά του έχει αναφερθεί. Ο Κρίστιαν Έρικσεν αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της ομάδας, με τα κατορθώματά του στην Αγγλία με την Τότεναμ να μιλούν από μόνα τους, ωστόσο υπάρχει μία πολύ μεγάλη ανησυχία στους Δανούς. Πριν από το ματς με το Περού την 1η αγωνιστική, είναι προγραμματισμένο να φέρει στον κόσμο η γυναίκα του, Σαμπρίνα, το πρώτο τους παιδί και συζητιέται έντονα ότι ίσως αυτό το γεγονός να επηρεάσει τον παικταρά της Δανίας.

Αξίζει να τον δεις



Το όνομα αυτού, Σίστο. Ο γεννημένος στην Ουγκάντα εξτρέμ από γονείς Σουδανούς βρισκόταν από δύο μηνών στη Δανία. Εκεί μεγάλωσε και εκεί έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Ο 23χρονος σήμερα άσος της Θέλτα, αποτελεί προϊόν των Ακαδημιών της Μίτιλαντ, από την οποία αποχώρησε το 2016, με τους Γαλιθιάνους να καταβάλλουν 5 εκατ. Ευρώ για την απόκτησή του. Αποτελεί βασικό στέλεχος της Θέλτα και οι Δανοί θέλουν να ελπίζουν ότι θα δώσει το κάτι παραπάνω και τα απαραίτητα στηρίγματα στον Έρικσεν, εν τη απουσία του Νίκλας Μπέντνερ.

Πιθανή ενδεκάδα



Η αποστολή:

Τερματοφύλακες:
Κάσπερ Σμάιχελ (Λέστερ), Φρέντρικ Ρένοφ (Μπρόντμπι), Γιόνας Λεσλ (Χάντερσφιλντ).

Αμυντικοί:
Χένρικ Ντάλσγκαρντ (Μπρέντφορντ), Σίμον Κιερ (Σεβίλλη), Αντρέας Κρίστενσεν (Τσέλσι), Γιάνικ Βέστεργκααρντ (Γκλάχτμπαχ), Ματίας-Ζάνκα Γιόργκενσεν (Χάντερσφιλντ), Γενς Λάρσεν (Ουντινέζε), Γιόνας Κνούντσεν (Ίπσουιτς).

Μέσοι:
Ουίλιαμ Κβιστ (Κοπεγχάγη), Τόμας Ντιλέινι (Βέρντερ Βρέμης), Κρίστιαν Έρικσεν (Τότεναμ), Λάσε Σούνε (Άγιαξ), Μάικλ-Κρον Ντέλι (Κοπεγχάγη), Λούκας Λεράγκερ (Μπορντό).

Επιθετικοί:
Γιουσούφ Πόουλσεν (Λειψία), Νικολάι Γιόργκενσεν (Φέγενορντ), Πιόνε Σίστο (Θέλτα), Κάσπερ Ντόλμπεργκ (Άγιαξ), Βίκτορ Φίσερ (Κοπεγχάγη), Μάρτιν Μπρέιθγουέιτ (Μπορντό), Αντρέας Κορνέλιους (Αταλάντα).

Στην άκρη του πάγκου



Άγκε Χαρέιντε. Από τους πλέον έμπειρους προπονητές του τουρνουά, ο Νορβηγός είναι στον πάγκο της ομάδας από το 2016. Δεύτερη θητεία σε πάγκο εθνικής ομάδας, αφού είχε προηγηθεί αυτός της χώρας του, τη μακρινή πενταετία 2003-2008. Μάλιστα, το 2012 είχε αποφασίσει να αποσυρθεί, αλλά η πρόταση από τη Μάλμε τον επανέφερε στους πάγκους.

Πότε παίζει

- 16 Ιουνίου: Περού-Δανία (19:00)
- 21 Ιουνίου: Δανία-Αυστραλία (15:00)
- 26 Ιουνίου: Δανία-Γαλλία (17:00)

Πού στοχεύει

Η κληρωτίδα ήταν ευγενική μαζί της και πλην της Γαλλίας δεν έχει μπροστά της κάποιο μεγαθήριο. Κάθε άλλο... Κατόπιν αυτής της συνθήκης τίθεται εύλογα ο στόχος της πρόκρισης και θα φανεί στη συνέχεια ποια ομάδα θα βρει στο δρόμο της.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube