Στον αντικαταστάτη του Βενσάν Κολέ στον πάγκο της εθνικής ομάδας της Γαλλίας, κατέληξε με κάθε επισημότητα η ομοσπονδία μπάσκετ της χώρας. Ο λόγος για τον Φρεντερίκ Φοτού, ο οποίος ανακοινώθηκε και πιάνει δουλειά στους «τρικολόρ»!

Μάλιστα, στην ανακοίνωσή του επισημαίνεται πως ο Γάλλος τεχνικός θα επιλέξει ένα νέο επιτελείο, ενώ «ορίζοντας» της συνεργασίας των δύο πλευρών είναι οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες, αυτοί του 2028.

Ο Φοτού είναι 51 ετών και παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής. Υπήρξε αρχηγός των «τρικολόρ» (47 συμμετοχές - χάλκινο μετάλλιο στο EuroBasket 2005) και έπαιξε σε όλη του την καριέρα στην Πο-Ορτέζ.

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στην Ελάν-Πο το 2012 μένοντας εκεί μέχρι το 2015. Στη συνέχεια, εργάστηκε για πέντε χρόνια στη Μετροπολιτάν 92 (2015-2020), ενώ τις επόμενες δύο σεζόν (2020-22) ήταν μέλος του επιτελείου της Βιλερμπάν.

Από το 2020 μέχρι σήμερα, ο Γάλλος κόουτς είναι στην Μπουργκ, την οποία μάλιστα την περασμένη αγωνιστική περίοδο οδήγησε μέχρι τον τελικό του Eurocup, όπου η ομάδα του ηττήθηκε από την Παρί.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube