Βρίσκεται ήδη τρία χρόνια στον Ολυμπιακό και μπορεί να μην περνάει 3-3 τους αντιπάλους, αλλά ο Νταβίντ Φουστέρ είναι σταθερή αξία. Και το απέδειξε εκ νέου απέναντι στον Ατρόμητο, όταν πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης και σήμανε την αντεπίθεση για να γίνει τελικά η ανατροπή.

Γράφει ο Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έφτασε τα 30 γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα και συνεχίζει να βγάζει τίμια το... ψωμί του. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε τα τέρματα που έχει σημειώσει μέχρι τώρα κι έπαιξαν καταλυτικό ρόλο, ούτως ώστε η ομάδα του να πανηγυρίσει νίκες και... τρόπαια!

Στην πρώτη του χρονιά, θα πετύχει το μοναδικό τέρμα κόντρα στην Καβάλα και οι Πειραιώτες παίρνουν τους τρεις βαθμούς. Τον Ιανουάριο του 2011, θα βρει πρώτος δίχτυα απέναντι στον Ηρακλή (31') και ουσιαστικά θα ανοίξει το δρόμο για τη νίκη με το τελικό 2-0. Με δικό του πέναλτι μέσα στην Τρίπολη, ο Ολυμπιακός θα πάρει τη νίκη κόντρα στον Αστέρα, ενώ συνέχισε να είναι... on fire, καθώς χάρισε ακόμα ένα τρίποντο απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου (1-0).

Ο Φουστέρ θα δώσει -ουσιαστικά- έξι κολλητούς βαθμούς στους «ερυθρόλευκους». Κι αυτό γιατί σε απόσταση μιας εβδομάδας, θα σημειώσει το νικητήριο γκολ κόντρα στην Ξάνθη (1-0) στο "Γ. Καραϊσκάκης", ενώ το ίδιο θα κάνει και μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με το τελικό 2-1 υπέρ των φιλοξενούμενων απέναντι στον Άρη.

Στη δεύτερη σεζόν του, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ και οι Θεσσαλονικείς προηγούνται μέσα στο Φάληρο (με τον Μπαλάφα). Ο Φουστέρ, όμως, είναι και πάλι εκεί. Ισοφαρίζει για τους «ερυθρόλευκους» και λίγο μετά ο Τζεμπούρ ολοκληρώνει την ανατροπή. Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, ο 31χρονος άσος θα βρει δίχτυα απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα -και μάλιστα νωρίς-, διώχνοντας το άγχος της νίκης, με τον Αλγερινό φορ να διαμορφώνει το τελικό 2-0. Το νταμπλ του Ολυμπιακού τη σεζόν 2011-12, έχει πολύ από... Φουστέρ. Δικό του γκολ στην παράταση του τελικού στο Κύπελλο (119') χαρίζει στους Πειραιώτες το τρόπαιο απέναντι στον Ατρόμητο (2-1)!

Ο Ισπανός δεν μένει μόνο εντός συνόρων. Έχει το... χάρισμα και στην Ευρώπη. Στο Τσάμπιονς Λιγκ βρήκε δίχτυα κόντρα στην Άρσεναλ τόσο εντός έδρας, όσο και εκτός. Στο «Καραϊσκάκης» έκανε το 2-0 για τον Ολυμπιακό που ουσιαστικά του ‘δωσε μεγάλο προβάδισμα νίκης (3-1 έληξε το παιχνίδι), ενώ στο Λονδίνο αν και μείωσε σε 2-1, τελικά τίποτα δεν άλλαξε στη συνέχεια.

Στο Europa League, όμως, λίγο αργότερα ήταν τα ωραία! Γιατί... μόνος του χάρισε δύο σπουδαία διπλά, που έκανε υπερήφανο τον κόσμο της ομάδας του. Ο Φουστέρ ήταν ο «χρυσός» σκόρερ απέναντι στην Ρούμπιν Καζάν (1-0) μέσα στην Ρωσία, ενώ σχεδόν ένα μήνα μετά έκανε το ίδιο μέσα στο «σπίτι» της Μέταλιστ (1-0). Κι ας μην κατάφερε στον Πειραιά να πανηγυρίσει την πρόκριση ο Ολυμπιακός...

Πέρσι δεν ήταν και ακριβώς η χρονιά του. Ωστόσο, η... υπογραφή του μπήκε ξανά. Κι αν στο πρωτάθλημα το μοναδικό αξιοσημείωτο τέρμα του ήρθε στο Περιστέρι, όπου οι «ερυθρόλευκοι» πήραν σπουδαία νίκη με 1-0, στο Κύπελλο ήταν πιο καθοριστικός. Γιατί στον τελικό απέναντι στον αξιόμαχο Αστέρα Τρίπολης, ο Φουστέρ πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης, οδηγώντας το ματς στην παράταση, όπου εν τέλει η κούπα... βάφτηκε κόκκινη.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube