Με το κλίμα μετά την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου επί του Πλατανιά να είναι σαφώς βελτιωμένο, διοίκηση και τεχνική ηγεσία του Ατρόμητου επικεντρώνονται εκτός από τα αγωνιστικά και στα μεταγραφικά ζητήματα.

Με την τωρινή βαθμολογική θέση της ομάδας να έχει καταστήσει την κατάσταση εντελώς οριακή, στον Ατρόμητο ψάχνουν εκείνες τις λύσεις που θα μπορέσουν να προσφέρουν άμεσα αποτελέσματα και μάλιστα εκεί που έχει εντοπιστεί ότι πραγματικά υπάρχει πρόβλημα.

Το πρώτο ζήτημα που έχει εντοπιστεί και θεωρείται ότι χρήζει άμεσης βελτίωσης είναι ο ρυθμός κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και η δημιουργία φάσεων από τον άξονα. Για αυτούς τους λόγους η απόκτηση ενός «δεκαριού» που θα αναλάβει το βαρύ… φορτίο της οργάνωσης του παιχνιδιού είναι η άμεση προτεραιότητα. Δεδομένα ο Ατρόμητος δούλεψε την περίπτωση του Κλέιτον, αλλά από τη στιγμή που ο Βραζιλιάνος πληρώθηκε από την Ελαζίγκσπορ, παύει να υφίσταται ως στόχος. Αυτή τη στιγμή προτείνονται ονόματα, ακόμα και από τη Λατινική Αμερική και η απόφαση δεν θα αργήσει να ληφθεί.

Επιπλέον, εξετάζεται και η πιθανότητα να αποκτηθεί ένας επιθετικός που θα προσφέρει έξτρα λύσεις και ανταγωνισμό στους Λε Ταλέκ και Ναπολεόνι, αφού είναι μόνο δύο οι πρωτοκλασάτοι επιθετικοί του ρόστερ, με τον Μιχάλη Μπαστακό να υπολογίζεται κυρίως για τη θέση πίσω από τον φορ. Έχουν προταθεί περιπτώσεις από εξωτερικό και Ελλάδα, αλλά το κυριότερο είναι να «κλειδώσει» η απόφαση για ενίσχυση στην κορυφή της επίθεσης, αφού κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής.

Τέλος, η θέληση της διοίκησης είναι να αποκτηθεί και ένας εξτρέμ με την ευχέρεια να παίζει και δύο πλευρές, ωστόσο η κατάσταση δεν είναι τόσο απλή, λόγω… Μαρσελίνιο. Ο Βραζιλιάνος δεν έχει βρει τα χρήματα που αμείβεται τώρα στον Ατρόμητο σε άλλη ομάδα, οπότε δεν έχει κανένα λόγο να αναζητήσει αλλού το μέλλον του για τους επόμενους έξι μήνες, όταν και τελειώνει το συμβόλαιό του. Αν δεν αποχωρήσει ο Μαρσελίνιο, μεταγραφή εξτρέμ δεν πρόκειται να γίνει, καθώς τίθεται και θέμα ισορροπιών του μπάτζετ.

Παύλος Κουστέρης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube