Η χαρά είναι διάχυτη στο «στρατόπεδο» του Ολυμπιακού μετά τη μεγάλη νίκη επί της Άρσεναλ μέσα στο «Έμιρεϊτς», σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον στον Τύπο της Ισλανδίας.

Ο επιθετικός των «ερυθρόλευκων», ο οποίος πέτυχε και το κρίσιμο τέρμα, είπε –μεταξύ άλλων- στους συμπατριώτες του πως το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να πάρει τη σωστή θέση στον αγωνιστικό χώρο.

«Ήμασταν πολύ χαρούμενοι όλοι στην ομάδα και κοιμηθήκαμε καλά ύστερα από ένα τέτοιο παιχνίδι», δήλωσε αρχικά ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον στην ιστοσελίδα «433.is» και πρόσθεσε:

«Ξέραμε πριν από το ματς πως η Άρσεναλ θα είχε την κατοχή της μπάλας και πως εμείς θα έπρεπε να παίζαμε έξυπνα στην επίθεση. Εγώ, ήξερα πως θα μου παρουσιάζονταν ευκαιρίες στην επίθεση. Απλά, από μένα εξαρτιόταν να πάρω τις σωστές θέσεις. Το παιχνίδι ήταν ανοικτό καθ’ όλη τη διάρκειά του και πιστεύω πως θα ήταν ωραίο να το παρακολουθήσει κάποιος».

Και συνέχισε ο Φινμπόγκασον: «Η ομάδα μας μετρούσε 12 ήττες στην Αγγλία και είχε σκοράρει μόλις τρεις φορές. Μάλιστα, μετά το ματς ήρθε ο πρόεδρος στα αποδυτήρια και μας είπε πως αυτή ήταν η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη στην ιστορία του Ολυμπιακού. Είμαστε πολύ χαρούμενοι με τη νίκη, αλλά και για αυτό γεγονός πως είμαστε ψηλά στη βαθμολογία του ομίλου. Όλα είναι ανοικτά και τώρα έχουμε μπροστά μας δύο παιχνίδια κόντρα στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ».

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός και η Ντινάμο έχουν από τρεις βαθμούς, ενώ η Άρσεναλ δεν έχει ακόμη: «Δεν θα είναι εύκολο κόντρα στην Ντινάμο, καθώς στο Ζάγκρεμπ έχει νικήσει την Άρσεναλ και γενικά παίζει καλά. Το πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι είναι εκτός έδρας και αν πάρουμε εκεί τη νίκη, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ καλά για εμάς. Και η Άρσεναλ από την άλλη μπορεί να νικήσει την Μπάγερν. Ποτέ δεν ξέρεις. Είμαστε σε καλή θέση και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι».

Στη συνέχεια, ο Ισλανδός επιθετικός ερωτήθηκε για την παραμονή του στην Αθήνα: «Η μέχρι τώρα εμπειρία που έχω από τον Ολυμπιακό είναι πολύ καλή, καθώς είναι μία μεγάλη ομάδα που ανήκει στην ελίτ. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο ελληνικό πρωτάθλημα και το Champions League. Στο πρωτάθλημα έχουμε ξεκινήσει πολύ καλά, όπου έχουμε κάνει το πέντε στα πέντε».

Τέλος, για το περιορισμένο χρόνο συμμετοχής που έχει μέχρι στιγμής στην ομάδα του Πειραιά: «Η αλήθεια είναι πως δεν είμαι τόσο χαρούμενος για το λίγο χρόνο συμμετοχής που είχα. Αμέσως μετά τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες, ήμουν συνεχώς στον πάγκο και δεν αγωνίστηκα καθόλου. Γι’ αυτό το χθεσινό ήταν κάτι ιδιαίτερο. Αλλά, στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις, γιατί τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα. Το θέμα είναι να είσαι έξυπνος και να αδράξεις την ευκαιρία».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πήρε θέση για το επίμαχο πέναλτι του Άλβαρες ο Φαν Μπάστεν: «Άγγιξε την μπάλα μια φορά, η UEFA πρέπει να το διορθώσει»

Μαρτσίνιακ: «Δεν με ειδοποίησε παίκτης της Ρεάλ για τη διπλή επαφή του Άλβαρες»

Πέρασε την Ντινάμο Ζάγκρεμπ και… πλησιάζει στη League Phase του Champions League ο Ολυμπιακός!

Απίστευτο στιγμιότυπο από Βαλβέρδε: Άρχισε να τρέχει σαν... τρελός μετά την πρόκριση της Ρεάλ!

Ανρί: «Είδα την Ελλάδα να παίρνει Euro και τη Λέστερ πρωτάθλημα, έτσι φτιάχνονται τα όνειρα»

UEFA για πέναλτι Άλβαρες: «Υπάρχει διπλή επαφή, ίσως πρέπει να αναθεωρηθεί ο κανονισμός»

H «παραδοχή» του Άλβαρες: «Δεν ξέρω παιδιά, ίσως και να έγινε…»

Πριν τον Άλβαρες, την ίδια απόφαση είχε πάρει ο VAR σε πέναλτι της Ρίβερ το 2023

«Ο Άλβαρες επιβεβαιώνει ότι δεν αισθάνθηκε δεύτερη επαφή στο σταθερό του πόδι»!

Ο Μπαπέ ψυλλιάστηκε τις δύο επαφές του Άλβαρες και ενημέρωσε τον βοηθό!