Αν και έφτασε να προηγείται με +20 στη δεύτερη περίοδο, η Γεωργία επικράτησε… μόλις 96-94 των Φιλιππίνων και δεν έφτασε στο +19 που χρειαζόταν για να προκριθεί στα ημιτελικά του Προολυμπιακού Τουρνουά της Ρίγας.

Έτσι η Λετονία τερμάτισε στην πρώτη θέση στην τριπλή ισοβαθμία και οι Φιλιππίνες στη δεύτερη, με αποτέλεσμα να περιμένουν τον δεύτερο και τον πρώτο αντίστοιχα του δευτέρου γκρουπ στα ημιτελικά του Σαββάτου.

Ο Σάντρο Μαμουκελασβίλι με 26 και ο Γκόγκα Μπιτάτζε με 21 πόντους ήταν οι πρώτοι σκόρερ των νικητών, ενώ ο Τόκο Σενγκέλια είχε 17 πόντους και 7 ασίστ. Ο Τζάστιν Μπράουνλι με 28 πόντους, 8 ριμπάουντ και 8 ασίστ ξεχώρισε για τους ηττημένους.

Η Γεωργία πέτυχε τους πρώτους 14 πόντους του αγώνα (0-14) στο πεντάλεπτο και έδειξε έτοιμη να φτάσει στη ζητούμενη διαφορά. Μάλιστα μπόρεσε να την υπερκαλύψει φτάνοντας στο +20 (20-40) στη διάρκεια της δεύτερης περιόδου, με Μαμουκελασβίλι, Σενγκέλια και Μπιτάτζε σε εξαιρετική μέρα. Οι Φιλιππίνες, ωστόσο, αντέδρασαν, μείωσαν στους δώδεκα πριν το ημίχρονο (43-55) και έφεραν το ματς στα ίσα στην τρίτη περίοδο, με ηγέτη τον Μπράουνλι. Πλέον ο χρόνος δεν… έφτανε στη Γεωργία που αποχαιρέτησε νωρίς το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Δεκάλεπτα: 17-28, 43-55, 74-74, 94-96

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube