Αρκετά προβλήματα έφερε και στην προετοιμασία των αθλητών που επρόκειτο να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, οι οποίοι τελικά αναβλήθηκαν.

Ο Κώστας Φιλιππίδης εξήγησε την καθημερινότητά του λόγω του κορωνοϊού και υπογράμμισε πως εκείνο που είναι πλέον σημαντικό είναι η υγεία των συνανθρώπων μας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Φιλιππίδης στο Dot του ΣΚΑΪ

«Υπήρξε μεγάλη αναστάτωση αναφορικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού οι εγκαταστάσεις στην Ελλάδα έχουν κλείσει παραπάνω από δύο εβδομάδες.

Υπήρξε μεγάλο πρόβλημα για την προετοιμασία των αθλητών και όλοι αναρωτιόντουσαν τι θα γίνει με τους Αγώνες που είναι το μεγάλο γεγονός του αθλητισμού τη φετινή σεζόν. Από την αρχή ήμουν σίγουρος πως θα βρεθεί μία λύση, η οποία θα είναι στη σωστή κατεύθυνση και ήδη έχει παρθεί.

Μοιάζει να είναι η πιο λογική απόφαση, αφού και από άποψης προετοιμασίας θα ήταν δύσκολα, αλλά εκείνο που πάνω από όλα ήταν η υγεία όλων όσων θα βρεθούν στο Τόκιο.

Με στεναχώρησε όλο αυτό που έχει συμβεί με τον ιό παγκοσμίως και έχουμε χάσει πολλούς συνανθρώπους μας, οπότε οι Ολυμπιακοί Αγώνες και όλα τα υπόλοιπα πηγαίνουν προς τα πίσω. Ότι πηγαίνουμε πίσω ορισμένα πράγματα όσον αφορά την προετοιμασία μας πηγαίνει πίσω, αλλά δεν πειράζει και πρέπει να προσαρμοστούμε στη νέα αυτή κατάσταση.

Η κατάσταση ενός αθλητής φτιάχνεται με σωστό πρόγραμμα. Δεν θα πρέπει να κάνουμε τρέλες μέσα στο σπίτι. Ακούω πράγματα που είναι τρελά και θα πρέπει να πάρουμε μέτρα. Είναι πολύ δύσκολο εμείς οι αθλητές να γυμναστούμε στο σπίτι. Μπορείς να γυμναστείς λίγο, αλλά να κάνεις μαραθώνιο στο σπίτι είναι αδύνατον.

Η δυσκολία δεν αφορά μόνο τη σωματική άσκηση, αλλά ο καθένας βγαίνει εκτός ρυθμού και εκεί είναι το πρόβλημά του. Πρέπει να καταλάβουμε πως προέχει η υγεία και η ασφάλεια των συνανθρώπων μας. Και αυτό πρέπει να κάνουμε. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον πλανήτη και έτσι θα περάσει ανώδυνα η συγκεκριμένη περίοδος».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube