Τα τελευταία χρόνια οι αναμετρήσεις που δίνουν σεζόν με τη σεζόν οι ποδοσφαιριστές, αυξάνονται ραγδαία. Με το νέο Champions League και την League Phase, προστίθενται άλλες δύο αναμετρήσεις σε ένα ήδη υπερβολικά επιβαρυμένο πρόγραμμα των ποδοσφαιριστών.

Ο Ρόδρι μίλησε δημόσια κάνοντας λόγο για πιθανή απεργία των ποδοσφαιριστών σε περίπτωση που δεν υπάρξουν αλλαγές. Τον Ισπανό υποστήριξε και ο Πιέρ Κουντέ, τονίζοντας πως η υγεία των αθλητών μπαίνει συνεχώς σε κίνδυνο.

Για τις δηλώσεις αυτές μίλησε και ο Λουίς Φίγκο, με τον Ποροτγάλο να αναφέρει πως αν μειωθούν οι αγώνες, δεν θα πρέπει να υπάρχουν και τα τόσο μεγάλα συμβόλαια που παίρνουν πλέον οι αθλητές.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λουίς Φίγκο:
«Φυσικά, είναι πάντα ένα περίπλοκο θέμα. Νομίζω ότι οι ποδοσφαιριστές έχουν συμβόλαιο με μια οντότητα, στην προκειμένη περίπτωση τους συλλόγους, και πρέπει να δούμε ποια είναι η καλύτερη λύση.
Είναι λογικό ότι υπάρχουν όλο και περισσότερα παιχνίδια, είναι επίσης αλήθεια ότι είναι σαν χιονόμπαλα. Όσο περισσότερα παιχνίδια, τόσο μεγαλύτερα είναι τα συμβόλαια και αν μειωθούν τα παιχνίδια φαντάζομαι ότι θα μειωθούν και τα συμβόλαια. Άρα, είναι θέμα ισορροπίας, που είναι πάντα πολύ δύσκολο να βρεθεί».


ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube