Η 9η αγωνιστική της Stoiximan Super League ήταν με διαφορά η πιο απρόβλεπτη των τελευταίων ετών. Κανείς από το big-5 δεν κέρδισε, με τους «μικρομεσαίους» όπως αρκετοί τους χαρακτηρίζουν να είναι οι νικητές. Μάλιστα, δείχνουν να είναι και οι… κερδισμένοι της σεζόν ως τώρα, αφού το πρωτάθλημα παραμένει αμφίρροπο και η βαθμολογία το αποδεικνύει ξεκάθαρα.

Ο Άρης είναι στην κορυφή μετά από εννιά στροφές, ο Παναιτωλικός με τον ΟΦΗ βρίσκονται στο -4 και ο Asteras AKTOR στο -5. Με Ατρόμητο, Πανσερραϊκό, Βόλο να ακολουθούν, έχοντας διψήφιο αριθμό πόντων.

Η αγωνιστική έβγαλε διάφορες ειδήσεις. Μία εξ αυτών, αφορά τρεις προπονητές που έκαναν… σεφτέ κόντρα στους αντιπάλους τους, κερδίζοντάς τους για πρώτη φορά στην καριέρα τους.

Αρχικά, ο Χουάν Φεράντο νίκησε για παρθενική φορά την ΑΕΚ. Βέβαια, το προηγούμενο δείγμα ήταν μικρό, αφού είχε 2/2 ήττες απέναντι στους «κιτρινόμαυρους». Παρόλα αυτά, ο Ισπανός κατάφερε να πανηγυρίσει απέναντι στην Ένωση, με τον Πανσερραϊκό να επικρατεί με 1-0.

Ακολούθησε, ο Σάββας Παντελίδης. Ο Έλληνας τεχνικός δεν είχε καταφέρει να νικήσει ποτέ τον Ολυμπιακό. Μέχρι και χθες, σε δέκα αναμετρήσεις απέναντι στους «ερυθρόλευκους» ο 59χρονος προπονητής μετρούσε 2 ισοπαλίες και 8 ήττες. Την Κυριακή το απόγευμα στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» ο Asteras AKTOR του Παντελίδη λύγισε με σκορ 1-0 το σύνολο του Μεντιλίμπαρ.

Λίγες ώρες αργότερα, η αγωνιστική ολοκληρώθηκε με ένα ακόμη «μπαμ». Ο ΟΦΗ με φοβερή ανατροπή μέσα στην Τούμπα, νίκησε 2-1 τον ΠΑΟΚ. Ο Μίλαν Ράσταβατς είχε κερδίσει ξανά τον «δικέφαλο του βορρά» ως προπονητής του Αστέρα. Μόνο που δεν είχε καταφέρει ποτέ να βγει νικητής στο μπρα-ντε-φερ με τον Λουτσέσκου, μετρώντας 8/8 ήττες. Μόνο που τώρα, ο Σέρβος νίκησε τον Ρουμάνο για παρθενική φορά.

Το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό και μας προσφέρει πολλές συγκινήσεις. Ευχή μας, να συνεχίσει έτσι και να μας δώσει πολλές αφορμές ακόμη να ασχοληθούμε με ρεκόρ και διάφορες τέτοιες όμορφες ιστορίες…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube