Τι μπορεί να συμβεί όταν σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα από φιστίκι Αιγίνης και τραγανό κανταΐφι παντρευτούν; Μια μοναδική γευστική απόλαυση που ακούει στο όνομα σοκολάτα Ντουμπάι, που γλυκαίνει μικρούς και μεγάλους καθώς χρησιμοποιείται σε γλυκά, μελομακάρονα, τσουρέκια, με τη φαντασία των ζαχαροπλαστών να μην σταματά.

Όπως αποκαλύπτει η ονομασία της, η σοκολάτα Ντουμπάι παρασκευάστηκε για πρώτη φορά στο Ντουμπάι. Η αρχική ιδέα ανήκει στη σοκολατοποιό Σάρα Χαμουντά. Όπως λέει η ίδια στο Instagram, επινόησε τη συνταγή στη διάρκεια της δεύτερης εγκυμοσύνης της για να αντιμετωπίσει το επίμονο αίσθημα της πείνας, κάτι απολύτως φυσιολογικό.

Αυτή η ανάγκη της εγκύου σοκολατοποιού έμελλε να δημιουργήσει το πιο trendy γλυκό των Χριστουγέννων που έχει κάνει φέτος τις γιορτές τη δυναμική του εμφάνιση στα ζαχαροπλαστεία της Θεσσαλονίκης, κερδίζοντας φανατικούς οπαδούς, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το voria.gr.

Και δεν είναι μόνο τα ζαχαροπλαστεία της Θεσσαλονίκης που έχουν... υποκύψει στα θέλγητρα της νεόκοπης σοκολάτας. Σε πολλές χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης, οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν «ζεστή σοκολάτα Ντουμπάι», «κρέπες με σοκολάτα Ντουμπάι», αλλά και «βάφλες με σοκολάτα Ντουμπάι».

«Η ζαχαροπλαστική δεν έχει σύνορα» λέει χαρακτηριστικά στη Voria.gr ο πρόεδρος της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της πόλης, Μάριος Παπαδόπουλος. «Η σοκολάτα Ντουμπάι και τα μελομακάρονα με μπισκότο lotus, η ιστορία των οποίων ξεκινά από Βέλγιο, αποτελούν τις φετινές χριστουγεννιάτικες τάσεις στα γλυκά. Όσοι τα δοκιμάζουν τα ξαναγοράζουν» σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος.

Η κίνηση στα ζαχαροπλαστεία

Όσο για την κίνηση στα ζαχαροπλαστεία της πόλης, αυτή βρίσκεται στην κορύφωσή της με τη ζήτηση να αναμένεται άκρως αυξημένη ενόψει της Πρωτοχρονιάς, όποτε και η βασιλόπιτα έχει την τιμητική της. «Η Πρωτοχρονιά είναι απαραίτητη για την αλλαγή του χρόνου για κάθε οικογένεια» εξηγεί ο κ. Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας πως οι τιμές τους είναι αντίστοιχες με τις περυσινές παρά την εκτόξευση των πρώτων υλών, με την τιμή του βουτύρου, απαραίτητου συστατικού για μια πετυχημένη βασιλόπιτα, να έχει σκαρφαλώσει από τα 7 ευρώ στα 11.

Οι τιμές της βασιλόπιτας κυμαίνονται από 14 έως 17 ευρώ.

Στα μελομακάρονα η τιμή του κιλού κυμαίνεται από 13 έως 17 ευρώ ενώ στους κουραμπιέδες από 15 έως 19 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, παρόλο που το κόστος παραγωγής, έχει αυξηθεί κατά 50%, η πλειονότητα των ζαχαροπλαστών της Θεσσαλονίκης, θέλοντας να παραμείνει το καταναλωτικό τους κοινό ικανοποιημένο, έχουν διατηρήσει τις τιμές τους σταθερές, ενώ οι όποιες αυξήσεις επέλεξαν να κάνουν κάποιοι ζαχαροπλάστες της πόλης κυμαίνονται από 3% έως 5%.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τι είναι το «Σύνδρομο Κέσλερ» - Η διαστημική καταστροφή έχει ήδη ξεκινήσει;

Φωτιά σε κτίριο στην Πειραιώς - Διεκόπη η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα

Στη φυλακή γνωστός Ρώσος τραγουδιστής επειδή επέκρινε τον πόλεμο στην Ουκρανία (video)

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικούς άξονες του Νομού Αττικής - Υποχρεωτικός ο εφοδιασμός με αντιολισθητικές αλυσίδες

Εύβοια: Μήνυμα 112 για έντονα καιρικά φαινόμενα

Καμία παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας - Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου η εμπρόθεσμη πληρωμή τους

Υποτροφία στη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη θεσμοθέτησε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τον Αρχιφύλακα Γιώργο Λυγγερίδη στου Ρέντη - Δείτε φωτογραφίες

Azerbaijan Airlines: «Το αεροσκάφος δέχθηκε εξωτερική φυσική και τεχνική επέμβαση»

Μαρούσι: Ποινική δίωξη για κακούργημα στους 4 συλληφθέντες για την αιματηρή επίθεση έξω από τον ΗΣΑΠ