Οι διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA μπαίνουν φέτος στη νέα εποχή, με τη league phase των 36 ομάδων να αντικαθιστά τη φάση των ομίλων σε Champions, Europa & Conference League.

Για την ώρα, γνωρίζουμε πως δεδομένα θα έχουμε δύο ελληνικές ομάδες εκεί, με τον Ολυμπιακό να έχει εξασφαλίσει τη θέση του στο Europa και τον ΠΑΟΚ να ονειρεύεται το Champions League, ενώ έχει τσεκάρει μίνιμουμ το Conference.

Ο δε Παναθηναϊκός βρίσκεται στον 3ο προκριματικό γύρο της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης και χρειάζεται ακόμα 1/2 προκρίσεις για να είναι σίγουρα σε league phase, με την ΑΕΚ από τη μεριά της να θέλει 2/2 για να μπει στο ενιαίο πρωτάθλημα του Conference.

Η χώρα μας λοιπόν ορέγεται το 4/4 έχοντας μίνιμουμ το 2/4, την ώρα που οι αριθμοί δείχνουν 3/4!

Σύμφωνα με τη σελίδα Football Meets Data, που ασχολείται με προβλέψεις βασισμένες στον αλγόριθμο ELO, η ΑΕΚ συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες να βρεθεί στο Conference, την ώρα που η αποστολή του Παναθηναϊκού ενάντια σε Άγιαξ και, ενδεχομένως, σε Λανς, είναι πιο δύσκολη – με τις πιθανότητές του για είσοδο σε league phase να πέφτουν κατά 14% μετά τη χθεσινή κλήρωση.

Όσο για τον ΠΑΟΚ, οι προβλέψεις τον στέλνουν στο Europa League, μαζί με τον Ολυμπιακό.









ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube