Στη δεύτερη ενότητα των αγώνων της Τετάρτης ήρθαν τρεις προκρίσεις στο κυρίως ταμπλό του απλού στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων του Λιντς της Αυστρίας και τις κατέκτησαν ο Γιάννης Σγουρόπουλος κι ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης στους άνδρες κι η Κατερίνα Τόλιου στις γυναίκες.

Ο Σγουρόπουλος κι η Τόλιου έχουν ξαναβρεθεί στην ευχάριστη αυτή θέση στον θεσμό, ενώ ο Αγγελάκης υλοποίησε τη βασική επιθυμία του στην πρώτη του εμφάνιση σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ατομικών. Όλοι μαζί έφτασαν σε εξαιρετικό απολογισμό για την ελληνική αποστολή σε αυτό το πρώτο κομμάτι του σημαντικότερου αγωνίσματος, διότι πέρασαν από δύσκολη προκριματική διαδικασία που περιλάμβανε δύο φάσεις.

Μπροστά στα μάτια του προέδρου της ΕΦΟΕπΑ, Κώστα Παπαγεωργίου, οι διεθνείς μας βγάζουν ξανά τη δυναμική της χώρας, μάλιστα στους άνδρες το «6 στα 6» από Σγουρόπουλο, Αγγελάκη έρχεται στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση που αφήνει μετά το Παρίσι 2024 ο Παναγιώτης Γκιώνης κι εκλαμβάνεται και ως ένας ακόμα καλός οιωνός για το μέλλον της Εθνικής ομάδας.

Επιπλέον, με αξιώσεις κυνήγησε και ο Γιώργος Σταματούρος την είσοδο στο ταμπλό, ενώ κι η Ελισάβετ Τέρπου στις γυναίκες στάθηκε πολύ καλά στο καθοριστικό παιχνίδι και μπορούσε κάλλιστα να το πάει στα πέντε σετ και να πάει μέχρι τέλος τη διεκδίκηση της νίκης.

Οι αντίπαλοι στα ταμπλό προκύπτουν από νέα κλήρωση πιο αργά το βράδυ και η συνέχεια δίνεται την Πέμπτη.

Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα συνεχίζει την εκπροσώπησή της στο Λιντς και στο διπλό με δύο παρουσίες στο ταμπλό των «32». Στο διπλό ανδρών, οι Αγγελάκης/Βανγκ Γιανγκ, που προκρίθηκαν με μία νίκη στον πρώτο γύρο, κληρώθηκαν με τους Άγγλους Λίαμ Πίτσφορντ/Σάμουελ Γουόκερ Το ματς διεξάγεται την Πέμπτη στις 12:40 ώρα Ελλάδας.

Στο διπλό γυναικών, η Τόλιου με την Τουρκάλα Σιμπέλ Αλτίνκαγια ήταν απευθείας στο ταμπλό. Κληρώθηκαν με τις Ράκελ Μορέ/Γκάια Μονφαρντίνι από την Ελβετία και την Ιταλία αντίστοιχα. Ο αγώνας γίνεται την Πέμπτη στις 11:30.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube