Το βράδυ της Τρίτης (15/10), η Ζάλγκιρις ανέβηκε στο 2-1, πανηγυρίζοντας σπουδαίο διπλό στην Ιταλία επί της Βίρτους (68-71), για την 3η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Οι Ιταλοί διαμαρτυρήθηκαν για το καλάθι του Άλεν Σμάιλαγκιτς, με τον Σέρβο να σκοράρει 1:48' πριν το φινάλε για το 65-70 των Λιθουανών, θεωρώντας πως δεν θα έπρεπε να μετρήσει ως εκπρόθεσμο.

Επίσημη θέση για την εν λόγω φάση πήρε η Ευρωλίγκα, η οποία μέσω ανακοίνωσης ξεκαθάρισε πως σωστά μέτρησε το καλάθι, αφού η μπάλα βρήκε στη στεφάνη και έτσι ανανεώθηκε ο χρόνος επίθεσης της Ζάλγκιρις.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ευρωλίγκας:

«Στο τέταρτο δεκάλεπτο, με 1:56 να απομένουν στο ρολόι του αγώνα και 6 δευτερόλεπτα να απομένουν για την εκδήλωση της επίθεσης, ο παίκτης της Ζαλγκίρις Κάουνας, Σιλβέν Φρανσίσκο, ξεκίνησε μια διείσδυση προς το καλάθι και επιχείρησε ένα σουτ. Η προσπάθειά του για καλάθι χτύπησε στο ταμπλό με 2,0 δευτερόλεπτα να απομένουν για την εκδήλωση της επίθεσης της ομάδας του.

Ο παίκτης της Ζαλγκίρις ΆλενΣμάιλαγκιτς και ο παίκτης της Βίρτους Μουχάμετ Ντιούφ προσπάθησαν να πάρουν το ριμπάουντ. Ενώ ο Άλεν Σμάιλαγκιτς αρπάζει το ριμπάουντ, η μπάλα αγγίζει το στεφάνι με 1,5 δευτερόλεπτο να απομένει για την εκδήλωση της επίθεσης της ομάδας του. Το «24αρι» ανανεώθηκε και ο Άλεν Σμάιλαγκιτς σημείωσε καλάθι δύο πόντων.

Το καλάθι του Άλεν Σμάιλαγκιτς ήταν νόμιμο καθώς, κατά κανόνα, το ρολόι του σουτ ανανεώνεται όταν η μπάλα αγγίξει το στεφάνι. Σωστή απόφαση του χειριστή των 24 δευτερολέπτων και των διαιτητών».



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ