Η ΑΕΚ νίκησε άνετα 3-0 σετ την Μπρσκο από τη Βοσνία στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο πλαίσιο του πρώτου μεταξύ τους αγώνα για τα προκριματικά του Challenge Cup βόλεϊ των γυναικών και βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης, αφού στη ρεβάνς της Βοσνίας σε δύο εβδομάδες θα πρέπει να χάσει με το ίδιο σκορ ή με 3-1 σετ για να αποκλειστεί.

Το πρώτο σετ πήγε άνετα στην «Ένωση», αφού οι «κιτρινόμαυρες» υπέπεσαν σε ελάχιστα λάθη και ανάγκασαν τις αντιπάλους της να κάνουν το ένα μετά το άλλο.

Στο δεύτερο σετ, η ομάδα του Μανώλη Ρουμελιώτη βρέθηκε πίσω στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ, αφού η Βάσιτς κατάφερε να χαλάσει αρκετά την υποδοχή της και να δημιουργήσει προβλήματα. Με τη βοήθεια, κυρίως, των Νικούλη και Αργυροπούλου, η «Ένωση» πέρασε μπροστά μετά το 14-14. Η Μπρτσκο πλησίαζε, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει. Το βάρος των επιθέσεων έπεφτε στη Σίμιτς, η οποία έβρισκε τρόπους να πάρει τους πόντους. Το φιλέ της Σίμιτς έδωσε το σετ στην ΑΕΚ λίγο πριν «καρδιοχτυπήσει».

Στο τρίτο σετ, η ΑΕΚ μπήκε ξανά δυνατά και προηγήθηκε με σταθερή διαφορά 3-4 πόντων. Ωστόσο, μετά το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ, λίγα λάθη και οι επιθέσεις της Σίμιτς έδωσαν στις Βόσνιες την ευκαιρία να ελπίζουν. Κατσαντώνη και Αργυροπούλου ανέλαβαν, από εκεί και πέρα, ώστε να φτάσουμε στο 3-0.

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο Μανώλης Ρουμελιώτης τόνισε πως: "Ήταν μια μεγάλη εμφάνιση και τη θέλαμε πολύ τόσο τη νίκη, όσο και την εμφάνιση αυτή. Πιστεύω ότι "αποζημιώσαμε" τον κόσμο που δεν είχε τη δυνατότητα να μας δει με τα προβλήματα που είχαμε με το γήπεδο, αλλά και τα εκτός έδρας παιχνίδια. Τον χρειαζόμαστε συνέχεια κοντά μας, γιατί έχουμε δύσκολη συνέχεια.

Σήμερα γιορτάζουμε αυτή τη νίκη που έχει ιδιαίτερο χρώμα, αφού στην ομάδα υπάρχουν μόνο Ελληνίδες αθλήτριες και αξίζουν ένα μεγάλο "μπράβο". Από αύριο, όμως, συγκεντρωνόμαστε για το ματς με τον Παναθηναϊκό και το πρωτάθλημα γενικότερα και οι Βόσνιες θα μας απασχολήσουν ξανά όταν έρθει η ώρα.

Αφιερώνω τη νίκη στο βασικό "πυλώνα" της φετινής ΑΕΚ που δεν είναι άλλος από τον Χάρη Κουτά, ο οποίος, με προσωπική παρέμβαση, μας έδωσε τη δυνατότητα να συμμετέχουμε στην Ευρώπη και ελπίζω σήμερα να του ανταποδώσαμε κάτι από τη βοήθεια που έχει δώσει και φέτος στο τμήμα".


Τα σετ: 25-11, 25-23, 25-21

ΑΕΚ (Ρουμελιώτης): Νικούλη 10 (4/6 επ., 2 άσοι, 4 μπλοκ), Κουνάδη, Ιβάνοβα 11 (9/21 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 41% υπ. – 32% άριστες), Γιακουμή 8 (4/6 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ), Κατσαντώνη 16 (9/27 επ., 5 άσοι, 2 μπλοκ), Αργυροπούλου 10 (8/23 επ., 2 άσοι, 25% υπ. – 12% άριστες)/ Κακουράτου (λ) (50% υπ. – 20% άριστες) / Λαγουδάκη

ΜΠΡΤΣΚΟ (Χάντζιτς): Πάραντζικ 2 (1/3 επ., 1 άσο), Βάσιτς 6 (4/14 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 33% υπ. – 20% άριστες), Χούσιτς 3 (1/2 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Όκουκα 7 (4/7 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Βίντοβιτς 4 (4/19 επ., 32% υπ. – 14% άριστες), Σίμιτς 15 (13/37 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ)/ Σινάνοβιτς (λ) (33% υπ. – 21% άριστες) , Μπόγιτς (λ), Μίτροβιτς, Κόστιτς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.