Έναν μίνι απολογισμό για την αποτυχία της Σλοβενίας στο Προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ έκανε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ της χώρας.

Ο Ματέι Έριαβετς ανέφερε ότι κομβικοί παίκτες, με πρώτο τον Λούκα Ντόντσιτς, αγωνίστηκαν με προβλήματα τραυματισμού στον Πειραιά, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης του Αλεξάντερ Σέκουλιτς από τον πάγκο, ο οποίος έχει συμβόλαιο μέχρι το 2026 και θα το τηρήσει.

«Για να είσαι επιτυχημένος θα πρέπει να όλα να πάνε καλά. Πετύχαμε το 2017 στην Κωνσταντινούπολη, αλλά δεν τα καταφέραμε φέτος στην Ελλάδα. Αρκετοί διεθνείς όπως οι Τσάντσαρ, Μούριτς, Χρόβατ, Νίκολιτς και φυσικά ο Ντόντσιτς ήταν τραυματίες και δεν ήταν καλά σωματικά και πνευματικά. Παράλληλα, είχαμε ένα απαιτητικό γκρουπ και παίξαμε με Κροατία και Ελλάδα, που δίκαια μας νίκησαν», δήλωσε αρχικά ο Έριαβετς και πρόσθεσε:

«Ο προπονητής, ο οποίος έχει δεχθεί πολλά βέλη, τα τελευταία χρόνια μας οδήγησε σε διακρίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις, ενώ αγωνίστηκαν για εκείνον οι Λούκα Ντόντσιτς και Βλάτκο Τσάντσαρ, αλλά και παίκτες Ευρωλίγκας… Δεν βλέπω ότι υπάρχει πρόβλημα με εκείνον. Δεν παίζει μπάσκετ εκείνος, αλλά εκείνοι που είναι στο παρκέ. Ξέρω ότι έχουμε πολλούς προπονητές του… δρόμου, αλλά κανείς από εκείνους δεν καθορίζουν την πολιτική της ομοσπονδίας και δεν το θα κάνουν στο μέλλον».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube