Η Χαλκίδα θα φιλοξενήσει στις 10 Νοεμβρίου την αναμέτρηση της Εθνικής Γυναικών με την Ιταλία για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ.

Το δεύτερο «παράθυρο» των προκριματικών της διοργάνωσης, θα «ανοίξει» το Νοέμβριο, όπου η Εθνική Γυναικών θα αναμετρηθεί αρχικά εκτός έδρας με τη Γερμανία (7/11, Χάγκεν) και στη συνέχεια εντός έδρας, με την Ιταλία (10/11), στο κλειστό γυμναστήριο «Τ. Καμπούρης» και ώρα 17.00.

Στόχος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, που θα επιστρέψει στη Χαλκίδα έναν χρόνο μετά την αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στις 12/11/2023 στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης της διοργάνωσης με την Τσεχία (η Ελλάδα είχε νικήσει 75-66), είναι να αξιοποιήσει τα δυο παιχνίδια του επόμενου μήνα για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία, ενόψει της μεγάλης πρόκλησης του Ευρωμπάσκετ που θα γίνει στην Αθήνα. Άλλωστε όπως είναι γνωστό, η Ελλάδα μαζί με τις Γερμανία, Τσεχία και Ιταλία, έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους στο Ευρωμπάσκετ, ως οικοδέσποινες χώρες της διοργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το διάστημα 8-10 Νοεμβρίου θα είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στο μπάσκετ Γυναικών, καθώς, σ’ αυτό θα ανοίξει η αυλαία της κανονικής περιόδου και του W Rising Stars, με την επόμενη γενιά, να παίρνει τη δική της θέση στην κεντρική σκηνή του αθλήματος.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube