Πάνω από 40 νέοι παίκτες ακολούθησαν ένα ειδικά σχεδιασμένο προπονητικό πρόγραμμα της Arsenal FC, ώστε ο καθένας να μπορεί να βελτιώσει την τεχνική του, να αναπτύξει καλύτερη αίσθηση για το ρόλο του τερματοφύλακα στο παιχνίδι και να μάθει πως θα οδηγεί τον εαυτό του σε υψηλότερο επίπεδο απόδοσης σε κάθε παιχνίδι.

Την επιμέλεια του προγράμματος της Arsenal FC Elite Academy Southeast Europe είχαν: ο προπονητής τερματοφυλάκων της ανδρικής ομάδας της Arsenal FC Tony Roberts και ο συντονιστής προπονητών τερματοφυλάκων των Arsenal Soccer Schools και προπονητής τερματοφυλάκων Arsenal FC Elite Academy Southeast EuropeΣπύρος Πασπαλίδης.

Η πρόοδος των τερματοφυλάκων βασίζεται στο Αναπτυξιακό Τρίγωνο της Arsenal FC, ένα πρόγραμμα συμπληρωματικής προπόνησης που ακολουθείται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο και περιλαμβάνει:Επιλογή - Καθοδήγηση - Προσωπική Προπόνηση και Αξιολόγηση. Κύριο μέλημα του Goalkeeper Camp, είναι να αναδείξει και να βελτιώσει μια σειρά από τεχνικά και νοητικά χαρακτηριστικά του αθλητή.

Για την επίτευξη των παραπάνω σκοπών δίνεται έμφαση στην τεχνική κατάρτιση ανεξαρτήτως επιπέδου αλλά και τη διαμόρφωση προσωπικοτήτων με σταθερότητα χαρακτήρα (εντός και εκτός γηπέδου) και ποιότητα ηγεσίας, προσόντα απαραίτητα για την συγκεκριμένη θέση.

Οι σχολές ποδοσφαίρου της Arsenal FC δίνουν μεγάλο βάρος στο ρόλο του τερματοφύλακα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν δημιουργηθεί σε επιλεγμένες εγκαταστάσεις αυτών, εξειδικευμένες σχολές αποκλειστικά για τερματοφύλακες. Οι προπονητές αυτών των σχολών, κατά τη διάρκεια του Camp, παρακολούθησαν ειδικό σεμινάριο από τον Tony Roberts σχετικά με την εκπαίδευση και ανάπτυξη των ποδοσφαιριστών, πάνω στο οποίο θα βασίσουν το πρόγραμμα εξέλιξης των νεαρών αθλητών κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Περισσότερα στο: www.tournamentsingreece.com/el/.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube