Η θέση τους συνήθως είναι στον πάγκο. Κάποιες φορές όμως ξεφεύγουν και βγαίνουν στην… επίθεση, σκορπώντας σφαλιάρες, κουτουλιές και βρισιές στους γύρω τους.

Τα «κακά παιδιά» των πάγκων δεν είναι πολλά, όμως αναμφίβολα επιλέγουν ξεχωριστούς τρόπους για να εκδηλώσουν τα ξεσπάσματα θυμού τους.

Ο Άλαν Πάρντιου μπήκε για δεύτερη φορά στο «στόχαστρο» για τις… κακές του πράξεις, ρίχνοντας κουτουλιά στον Ντέιβιντ Μάιλερ της Χαλ και έδωσε την ευκαιρία στην telegraph.co.uk να θυμηθεί όσους είχαν προηγηθεί.



Δεν πέρασε πολύ καιρός απ’ το προηγούμενο περιστατικό που πρωταγωνίστησε ο προπονητής της Νιούκαστλ. Πριν δύο μήνες η κάμερα του ματς της Μάντσεστερ Σίτι με τις «καρακάξες» έπιασε τον Πάρντιου να εξασκεί τα... «γαλλικά» του απέναντι στον Μανουέλ Πελεγκρίνι.



Μπορεί σε εκείνη την περίπτωση η FA να μην τον τιμώρησε, όμως μετά την κουτουλιά που θύμισε «Ζιζού» δέχτηκε βαρύ πρόστιμο απ’ την αγγλική ομοσπονδία.

Ντου, ξύλο και... απόλυση
Ο Ντέλιο Ρόσι δεν είχε την ίδια αντιμετώπιση σε… έκρηξη νεύρων που είχε πάνω στον Άντεμ Λιάγιτς. Ο παίκτης της Φιορεντίνα ειρωνεύτηκε τον προπονητή του, όταν έγινε αλλαγή μετά από μισή ώρα παιχνιδιού κόντρα στη Νοβάρα το 2012.

Αυτόματα ο Ιταλός τεχνικός εκτοξεύτηκε στον πάγκο, για να επιτεθεί στον ποδοσφαιριστή του. Αυτόματα όμως και ο ιταλικός σύλλογος διέταξε την απομάκρυνσή του απ’ τα ηνία της ομάδας.



Ο… αγριεμένος Πάολο

Όχι μόνο πιάστηκε στα χέρια με ποδοσφαιριστή του στη θητεία του στη Σουίντον Τάουν ο Πάολο Ντι Κάνιο, αλλά του έβγαλε και «κόκκινη κάρτα» για το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο Λίον Κλαρκ λογομάχησε με τον Κλαούντιο Ντονατέλι, βοηθό του Ντι Κάνιο και ο τελευταίος μπήκε στη μέση για να τους χωρίσει, όμως τελικά έκανε τα πράγματα χειρότερα.

Ο συχνά ευέξαπτος προπονητής πιάστηκε στα χέρια με τον παίκτη της ομάδας του και δεν τον υπολόγισε ξανά, δηλώνοντας αμέσως μετά το περιστατικό: «Δεν του αξίζει να φοράει τη φανέλα και να αγωνίζεται μπροστά στους οπαδούς».



«Special One» και στους τσακωμούς

Ότι είναι ξεχωριστός θέλησε να αποδείξει και στο πλαίσιο… τσακωμού ο Ζοσέ Μουρίνιο. Σε ένα απ’ τα «classico» του 2011, ο τότε τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης διείσδυσε σε… κουβάρι παικτών και έβαλε το δάκτυλό του στο μάτι του Τίτο Βιλανόβα, που τότε ήταν προπονητής του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Μάλιστα, φρόντισε να ξεφύγει απ' το μπούγιο, με την ίδια άνεση που διείσδυσε, ενώ στις δηλώσεις του μετά το ματς ανέφερε προκλητικά πως δεν γνωρίζει κανέναν «Πίτο Βιλανόβα».



Τον έκανε… Τούρκο

Έξαλλος με την εισβολή ενός οπαδού στο ματς Ανκαραγκούτσου με την Μανίσασπορ έγινε ο προπονητής της πρώτης.

Ο Ουμίτ Οζάτ έδωσε μπουνιά σε έναν «εισβολέα» του αγωνιστικού χώρου και τιμωρήθηκε με έξι αγωνιστικές και χρηματικό πρόστιμο. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι παρά τα νεύρα που του προκάλεσε η ήττα απ' την Μανίσασπορ, τρία χρόνια αργότερα έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία της.



Ο… «πρώτος διδάξας»

Απ’ τα πρώτα αξιομνημόνευτα περιστατικά πάντως είναι αυτό στο οποίο πρωταγωνίστησε ο Μπράιαν Κλαφ, στη θητεία του στη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ο θρυλικός προπονητής έριξε μπουνιές σε οπαδούς της ομάδας του, που είχαν μπει στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν τη μεγάλη νίκη της ομάδας του επί της QPR με 5-2.

Η συμπεριφορά του ιδιόρρυθμου προπονητή όμως, όχι μόνο δεν δυσαρέστησε τους φιλάθλους, αλλά έκανε δύο απ’ αυτούς να ζητήσουν δημόσια συγνώμη για την εισβολή, ενώ και ο ίδιος απολογήθηκε για τις πράξεις του.



Επιμέλεια: Εύα Ζαχαριουδάκη

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube