Γέμισε με ποδήλατα, πατίνια, κόσμο και... μουσικές το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Παρά την έντονη βροχόπτωση ο κόσμος κατέκλυσε το πρώην αεροδρόμιο και πιο συγκεκριμένα το γήπεδο ξιφασκίας για να συμμετέχει στην εκδήλωση «Επιλέγουμε Ελληνικό».

Με πρωτοβουλία του σωματείου «Φάρος Τυφλών Ελλάδος», του Βασίλη Κικίλια (βουλευτής Α’ Αθηνών) και του Γιώργου Αμυρά (ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων ) κινητοποιήθηκαν 15 ομάδες πόλης προκειμένου να αναπτύξουν αθλητικές δράσεις και να αναδείξουν το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί ο χώρος του πρώην αεροδρομίου.

Το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ βρέθηκε εκεί με τη μουσική μπάντα και καλεσμένο τον Στάθη Δρογώση, εθελοντή της ΣΤΡΟΦΗΣ.

Η είσοδος και η συμμετοχή όλων ήταν ελεύθερη, με τους επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να:

- κάνουν ποδήλατο δοκιμάζοντας διαφορετικούς τύπους ποδηλάτων από την ομάδα του περιοδικού ΜΒike.

-διδαχθούν τεχνικές στα πατίνια και το skate (slalom, inline hokey, roller derby, aggressive, ride) από τη δραστήρια ομάδα In Line Skating Academy.

- συμμετάσχουν σε προγράμματα εκγύμνασης και διατροφικών συμβουλών υπό την καθοδήγηση των έμπειρων προπονητών, γυμναστών και διατροφολόγων της MCH training.

- παρακολουθήσουν τα παιδικά εκπαιδευτικά προγράμματα «Οικόπολη» και «Φυσαλίδες» του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.

- πάρουν μέρος στο μουσικό εργαστήρι «Ρυθμοπαιχνιδίσματα με τη Χαρά» για παιδιά ηλικίας 5-7 ετών από τη μουσικοπαιδαγωγό κυρία Χαρά Ασημίνα.

- ενημερωθούν από τους επιστημονικούς συνεργάτες της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών για την πρόληψη και
αντιμετώπιση της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας και υπερβαρότητας.

- γνωρίσουν το Κέντρο Σκύλων Οδηγών Ελλάδος και να συμμετάσχουν σε δράσεις με μπαστούνι και μάσκα καθώς και στην προσομοίωση Dogsim.

- ενημερωθούν για το έργο, τις δράσεις και το θεραπευτικό πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ

- έρθουν σε επαφή με την Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών ώστε να πληροφορηθούν οι οικογένειες τα σχετικά με τις εξελίξεις και τους τρόπους αντιμετώπισης της νόσου Alzheimer.

- γευτούν την παραδοσιακή φασολάδα Φλωρίνης που θα ετοιμάσει η μαγείρισσα παραδοσιακών γεύσεων, κυρία Θάλεια Καλαϊτζόγλου, με τα προϊόντα της μακεδονικής γης που θα προσφέρει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

- απολαύσουν βιολογικά φρούτα, λαχανικά και χυμούς που θα προσφέρουν ο Σύλλογος Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγών Οπωροκηπευτικών Αγίου Αθανασίου Δράμας.

- δοκιμάσουν τους καρπούς και τους χυμούς της Ερμιονίτικης γης με πρωταγωνιστή το ρόδι και το χυμό του, το μέλι, το ελαιόλαδο και το ζυμωτό ψωμί που θα προσφέρουν οι παραγωγοί και καλλιεργητές του σχήματος Ερμιόνη Greece.

- συμμετάσχουν σε μια διαφορετική ποδηλατάδα από τις συνηθισμένες καθώς θα πάρουν μέρος άνθρωποι με αναπηρία χρησιμοποιώντας διπλά ποδήλατα, χάρη στην ομάδα Tandem Bike του σωματείου Αποκατάστασης & Ειδικής Αγωγής Ατόμων με Αναπηρία Παναγία Ευαγγελίστρια.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube