Η Τατιάνα Γκούσιν, ο Χρήστος Φραντζεσκάκης, ο Μιχάλης Αναστασάκης κι η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, μαζί τον προπονητή Κωστή Παπαμαρκάκη και την προπονήτρια Κατερίνα Αλεξοπούλου επέστρεψαν την Πέμπτη στην Ελλάδα μετά την περιπέτεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Στο «Ελ. Βενιζέλος» τους υποδέχτηκαν ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Γιώργος Γιατρουδάκης, το μέλος του ΔΣ, Κωνσταντίνα Ρετσινά, η αναπληρωματική εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ, Ξένια Αργειτάκη, το μέλος της ΕΠΥΑ, Λούλα Καρατζά, κι η συντονίστρια ταχυτήτων, Ιωάννα Σιώμου.

Τα μέλη της ομάδας έλαβαν τα συγχαρητήρια και τις ευχές από τους παράγοντες της Ομοσπονδίας.

Η Τατιάνα Γκούσιν τόνισε πως: «Δεν έχει αλλάξει τίποτα ουσιαστικά. Απλά, έγινε αυτό που χρόνια έπρεπε να έχει γίνει. Δικαιώθηκα μέσα μου ότι ανήκω σε αυτή τη σκηνή. Επιτέλους, πέρασα στον τελικό που είχα χάσει τρεις στις προηγούμενες διοργανώσεις. Το 1,86 το είχα πολύ άγχος ως πρώτο άλμα σε αγώνα.

Ήμουν σε καλή κατάσταση. Το 1,91 το ήθελα πολύ, έκανα αυτό που κάνω, δυστυχώς, πάντα. Έσφιξα και χαμήλωσα, αλλά αυτό δεν είναι σωστή τεχνική για αυτό το ύψος. Δεν ήταν ένα απλό μίτινγκ, ήταν Ολυμπιακοί Αγώνες και το άγχος ήταν μεγάλο».

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης επεσήμανε πως: «Ο τελικός ήταν ο στόχος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήμουν σε καλή κατάσταση, η τεχνική μου όπως ήθελα, σωματικά ήμουν αλλά. Το άγχος με νίκησε στον τελικό. Από του χρόνου κυνηγάω από τελικούς και πάνω. Δεν μου λέει ο κάτι ο τελικός σαν διάκριση. Του χρόνου πιο δυνατά. Μέχρι αρχές Σεπτέμβρη θα συνεχίσω τους αγώνες».

Ο Μιχάλης Αναστασάκης τόνισε πως: «Σίγουρα, δεν ήταν ένας καλός αγώνας για εμένα. Θέλω να δω τις βολές μου για να δω την τεχνική μου. Πάντα με πεισμώνει μια αποτυχία. Θέλω να ξεμπερδέψω με κάποιες υποχρεώσεις για να μπορέσω να δώσω το 100% στον αθλητισμό. Σίγουρα, η εμπειρία μετράει στο αγώνισμά μας. Το ότι δεν μου βγήκε μου αφήνει ένα κενό».

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου τόνισε πως: «Πλέον, έχω συμμετοχή σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Είμαι ικανοποιημένη. Φεύγω ως 24η στον κόσμο. Ήθελα ένα ατομικό ρεκόρ, αλλά δεν μου βγήκε. Φέτος η σεζόν ήταν δύσκολη με πολλές κούρσες. Το 2025 ελπίζω να είναι η καλύτερη σεζόν της ζωής μου. Έχουμε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 και θέλω να κάνω το νταμπλ».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube