Ανέλαβε τον Εθνικό τέσσερις αγωνιστικές αφότου άρχισε το πρωτάθλημα. Το τέλος αυτού βρήκε τον σύλλογο από τον Πειραιά στην 6η θέση της βαθμολογίας και τον Φάνη Κουντουδιό να παίρνει το... πράσινο φως και για τη νέα χρονιά. Με την ομάδα να έχει ολοκληρώσει τις προπονήσεις της στα τέλη Ιουνίου, ο νεαρός τεχνικός συνεχίζει κανονικά τη δουλειά του μια και ηγείται της τεχνικής ηγεσίας και των ακαδημιών του συλλόγου. Ο Φάνης Κουντουδιός μίλησε στην «SD» όχι μόνο για την πρώτη ομάδα αλλά και για τα ταλέντα που έχει να επιδείξει ο Εθνικός και θα μάς απασχολήσουν στο μέλλον.

-Πριν από μερικές ημέρες ανανεώσατε το ραντεβού σας με τους αθλητές ενόψει της νέας χρονιάς. Τι γεύση σάς αφήνει η προηγούμενη;

«Ηταν μια απόλυτα επιτυχημένη χρονιά για τον Εθνικό. Από τη στιγμή που μιλάμε για μια ομάδα που ανέβηκε από την Α2 και είχε να πορευτεί με συγκεκριμένα οικονομικά δεδομένα. Καταφέραμε και τερματίσαμε στην 6η θέση, οπότε ο απολογισμός έχει αν μη τι άλλο θετικό πρόσημο».

-Εχετε ήδη στο μυαλό σας την επόμενη ημέρα; Θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές σε σχέση με τη σεζόν που ολοκληρώθηκε;

«Μετά την διεξαγωγή των εκλογών, η διοίκηση παρέμεινε η ίδια και έχουμε αρχίσει να κάνουμε τα σχέδια για τη νέα σεζόν. Είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχει αυτή η αξιοπιστία από πλευράς διοίκησης, τα πράγματα είναι πολύ οργανωμένα, στη σωστή τους βάση. Δεν θα γίνουν πολλές αλλαγές. Στόχος μας είναι να διατηρηθεί ο περυσινός κορμός και από και και μετά θα γίνουν όσες προσθήκες χρειαστούν. Θα εξαρτηθεί, άλλωστε και από το τι θα... προκύψει στην αγορά».

-Μπορεί ο Εθνικός να καταφέρει να εξασφαλίσει την έξοδο στην Ευρώπη;

«Σίγουρα είναι εφικτός στόχος. Είδαμε και πέρυσι ότι από την πέμπτη θέση και κάτω, τα πάντα ήταν ρευστά και κρίθηκαν μέχρι και τις τελευταίες αγωνιστικές. Το μόνο που ξέρουμε από τώρα είναι ποια ομάδα θα κατακτήσει το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο, ο Ολυμπιακός. Αυτό δεν είναι αμιγώς καλό γιατί δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Εμείς στον Εθνικό θέλουμε να ανεβάσουμε το επίπεδό μας όχι μόνο στην ομάδα των Ανδρών αλλά και στις ακαδημίες. Εκεί έχουμε επικεντρωθεί και έχουμε κάνει ένα μεγάλο restart».

-Πώς είναι τα πράγματα στις ακαδημίες αυτή τη στιγμή;

«Δεν έχουμε ακόμη πολλά παιδιά αλλά θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τον αριθμό χρόνο με τον χρόνο. Θα δουλέψουμε για να φτιάξουμε από την αρχή τις ακαδημίες. Να γίνουν έτσι όπως πρέπει να είναι. Ο Εθνικός, πάντως, έχει ταλέντα, παιδιά με δίψα και όρεξη να προπονηθούν και μελλοντικά να διακριθούν».

-Θα υπάρχουν στενές σχέσεις ανάμεσα στις ακαδημίες και την πρώτη ομάδα;

Θα κινηθούμε προς την ίδια κατεύθυνση. Οπως κάναμε πέρυσι, έτσι και φέτος πρόθεσή μας είναι να γίνονται κοινές προπονήσεις της ομάδας των Ανδρών και των υπολοίπων τμημάτων. Θέλουμε έναν ενωμένο Εθνικό. Τα παιδιά είχαν κατενθουσιαστεί όταν προπονήθηκαν μαζί με παίκτες όπως είναι ο Μάνθος Βουλγαράκης, αθλητές πρότυπα για αυτά».


«ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑΛΕΝΤΑ...»

Σε ένα γενικότερο πλαίσιο και σχέση με το παρελθόν, οι πισίνες είναι πιο... γεμάτες;

«Η αλήθεια είναι ότι κάθε χρόνο βλέπουμε περισσότερα παιδιά να έρχονται στις πισίνες. Παρά τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση. Τα δύσκολα, βέβαια, έρχονται όταν ένα παιδί φτάσει στη δευτέρα και τρίτη Λυκείου, οπότε και οι υποχρεώσεις στο σχολείο δεν τού επιτρέπουν να αφιερώνει χρόνο στο πόλο. Ελλείψει των προνομίων που υπάρχουν, χάνονται ταλέντα...».

Μια και ακολουθεί το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Βουδαπέστη, ποια πιστεύεται ότι θα είναι η πορεία της Εθνικής ομάδας; Είναι εφικτός στόχος μια θέση στο βάθρο;

«Η Εθνική ομάδα βαδίζει σε πολύ καλό δρόμο και με βάση τα τελευταία αποτελέσματα έχει αποδείξει ότι μπορεί να φτάσει ψηλά. Γιατί όχι να... χτυπήσει ακόμη και ένα μετάλλιο. Γίνεται σωστή δουλειά και η ομάδα παίζει και καλή άμυνα και προσφέρει ωραίο θέαμα».


«Εχει να κερδίσει πολλά»

Αν έρθει ένα παιδί και σάς ρωτήσει γιατί να ασχοληθεί με το πόλο, τι θα τού απαντήσετε;

«Πρώτα από όλα γιατί είναι ένα πολύ ωραίο ομαδικό άθλημα. Προσφέρει όλα τα οφέλη ενός αθλήματος που γίνονται στο νερό. Ενα παιδί μπορεί να γυμναστεί και να μεγαλώσει αρμονικά. Θα επικαλεστώ, τέλος, μια έρευνα που έχει γίνει σε 600.000 παιδιά στην Αμερική και στον Καναδά. Τα αποτελέσματά έδειξαν ότι τα παιδιά που ασχολούνται με το πόλο, έχουν περισσότερες ακαδημαϊκές ευκαιρίες. Ενα παιδί έχει να κερδίσει πολλά αν αποφασίσει να ασχοληθεί με το πόλο».

-Πότε ενδείκνυται να αρχίσει κανείς πόλο;

«Η ιδανική ηλικία είναι περίπου 7-8 χρονών, εφόσον γνωρίζει βέβαια να κολυμπάει. Στη συνέχεια θα αρχίσει να μαθαίνει για το πώς θα έρθει σε επαφή με τη μπάλα. Παράλληλα θα μπορεί να συνεχίσει την τεχνική κολύμβηση».

Aλεξάνδρα Αξενίδου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube