Παίκτες σαν τον Νεϊμάρ δεν χρειάζονται πολλά κίνητρα για να «κυνηγήσουν» γκολ. Είναι στο… αίμα τους να τα «παστελώνουν». Κάτι σαν αυτοσκοπός. Αυτό που λένε «γεννήθηκε για αυτήν τη δουλειά».

Ο Βραζιλιάνος στράικερ, όμως, έχει έναν πολύ καλό λόγο για να προσπαθήσει… λίγο παραπάνω να πετύχει, όχι ένα, αλλά δύο τέρματα, τις επόμενες εννέα -και σήμερα- μέρες.

Εξηγούμεθα.

Στις 5 Φεβρουαρίου ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα γίνεται -μόλις- 25 χρονών. Εντυπωσιακό, αν αναλογιστεί κανείς τι έχει καταφέρει ήδη. Υπάρχει, ωστόσο, κάτι ακόμη πιο εντυπωσιακό. Ο Νεϊμάρ έχει πετύχει, κιόλας, στην καριέρα του 298 γκολ: 136 με τη φανέλα της Σάντος, 94 με εκείνη των Καταλανών, 50 με την εθνική Ανδρών -σε 75 ματς!- και άλλα 18 στις «μικρές» ομάδες της Βραζιλίας.

Με άλλα δύο, λοιπόν, στα δύο ματς που απομένουν ως την άλλη Κυριακή (με Μπέτις και Μπιλμπάο), ο Νεϊμάρ θα γίνει μόλις ο 6ος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που φτάνει τα 300 «τεμάχια» ΠΡΙΝ κλείσει τα 25!

Έχει φτάσει, δηλαδή, στην ίδια… πηγή που είχε φτάσει και ο σπουδαίος Γκερντ Μίλερ, ο οποίος, όμως, «κόλλησε» στα 298, ξεπερνώντας τα, τελικά, αφότου μπήκε στα 26.

Ποιοι είναι οι άλλοι πέντε ποδοσφαιριστές που έχουν πετύχει αυτό το απίστευτο ρεκόρ;

Ο Μέσι με 306 τέρματα, ο Πούσκας με 309 (επιβεβαιωμένα), ο Εουσέμπιο με 318, ο σπουδαίος Άγγλος γκολτζής της δεκαετίας του 1960, Τζίμι Γκριβς, με 330(!) και φυσικά, ο Πελέ με (κρατηθείτε…) 495 γκολ ΠΡΙΝ γίνει 25!

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube