Η FIBA ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες για το νέο Basketball Champions League.

Σε αυτό θα συμμετέχουν απευθείας στους ομίλους ΑΕΚ, Περιστέρι και ΠΑΟΚ, ενώ ο Προμηθέας επέλεξε το δρόμο του Eurocup.

Από τις 24 ομάδες που θα συμμετάσχουν κατευθείαν στους ομίλους οι 18 βρέθηκαν φέτος στην πρώτη πεντάδα του εγχώριου πρωταθλήματος, ενώ από τις συνολικά 48 ομάδες που θα σταθούν στην αφετηρία, συμπεριλαμβανομένων και των προκριματικών, οι 16 είναι πρωταθλήτριες στις χώρες τους. Επίσης, οκτώ εξ αυτών διεκδίκησαν τον τίτλο εντός συνόρων, παίρνοντας μέρος στον τελικό των εγχώριων πρωταθλημάτων, κι άλλες οκτώ έφθασαν μέχρι τους «4», αλλά αποκλείστηκαν από τον τελικό.

Οι ομάδες του Basketball Champions League της νέας αγωνιστικής περιόδου βρέθηκαν στην πρώτη τριάδα στο 83% των εθνικών λιγκών. Από τις 48 ομάδες, οι 46 συμμετείχαν στα πλέι οφ των χωρών τους και οι 23 από τις 24 της κανονικής περιόδου. Συνολικά, στο φετινό BCL θα εκπροσωπηθούν 28 χώρες. Η κλήρωση θα γίνει στις 4 Ιουλίου.

Το BCL για ακόμα μία χρονιά θα προσφέρει ένα εκατ. ευρώ στην ομάδα που θα κατακτήσει τον τίτλο. Το Final Four θα γίνει και πάλι στην έδρα μίας εκ των τεσσάρων φιναλίστ, όπως συνέβη τα προηγούμενα χρόνια. Θυμίζουμε πως η αυλαία της διοργάνωσης θα ανοίξει στις 17 Σεπτεμβρίου, με την έναρξη των προκριματικών, ενώ η κανονική περίοδος θα ξεκινήσει στις 8 Οκτωβρίου.

«Οι τρεις πρώτες σεζόν της διοργάνωσης σημείωσαν τεράστια επιτυχία και η δυναμικότητα των ομάδων της φετινής σεζόν, πιστοποιεί ότι θα είναι ακόμα πιο ισχυρό μέσα στο παρκέ και θα συναρπάσει χιλιάδες φιλάθλων που θα παρακολουθήσουν τους αγώνες από το γήπεδο, ή τις τηλεοράσεις τους και τα social media. Το BCL παραμένει αληθινό και συνεπές στους στόχους που έχει βάλει, για τη δημιουργία μίας πολύ ανταγωνιστικής διοργάνωσης, που καθρεφτίζει το μπάσκετ ολόκληρης της Ευρώπης και που παραμένει ανοιχτό για όλες τις ομάδες οι οποίες κερδίζουν άξια και με βάση τα βαθμολογικά κριτήρια των εγχώριων πρωταθλημάτων τη συμμετοχή τους σε αυτό», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της διοργάνωσης, Πατρίκ Κομνηνός.

Οι ομάδες των ομίλων:



Οι ομάδες των προκριματικών:

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube