Η 11η Σεπτεμβρίου είναι μία ημερομηνία που θα μείνει για πάντα στην ιστορία συνδεδεμένη με την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους. Την ίδια μέρα, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός έπαιρνε μία από τις πιο σημαντικές ευρωπαϊκές του νίκες.

Λίγες ώρες αφότου το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νέα Υόρκη άφηνε άναυδη όλη την υφήλιο, οι «πράσινοι» καλούνταν να μείνουν προσηλωμένοι στο καθήκον. Και το έκαναν, παρότι υπήρχε μέχρι και λίγες ώρες πριν τη σέντρα ορατός κίνδυνος αναβολής του αγώνα.

Η άριστη αμυντική τακτική του αείμνηστου Γιάννη Κυράστα επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να διατηρήσει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία το μηδέν και στο τελευταίο τέταρτο ήρθαν τα γκολ. Ο Γκόραν Βλάοβιτς επτά λεπτά μετά την είσοδό του στο γήπεδο αντί του Γιόνας Κόλκα εκτέλεσε συρτά και… κάτω από το τείχος το φάουλ που είχε κερδίσει η ομάδα του σε εξαιρετική θέση, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Άγγελος Μπασινάς ολοκλήρωσε με πλασέ την εξαιρετική αντεπίθεση του «τριφυλλιού».

Ο Παναθηναϊκός κέρασε φαρμάκι τη Σάλκε στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στο υπερσύγχρονο γήπεδό της, αλλά η χαρά του ήταν μισή… «Χαιρόμαστε για τη νίκη, αλλά αν σκεφτούμε όσα έγιναν σήμερα το πρωί στην Αμερική τα λόγια περιττεύουν», είπε μετά το θρίαμβο της ομάδας του ο Γιάννης Κυράστας.

Σάλκε (Στέφενς): Ρεκ, Φαν Κερκχόφεν, Χάιτο, Μέλερ (59' Βίλμοτς), Μπεμ (68' Ασαμόα), Φαν Χούγκνταλεμ (78' Τζόρτζεβιτς), Βάλντοκ, Κάμπχουις, Νέμετς, Μπενζά, Αγκάλι.

Παναθηναϊκός (Κυράστας): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Χένρικσεν, Κυργιάκος, Φύσσας, Πάολο Σόουζα, Μπασινάς, Μικάελσεν (76' Βόκολος), Καραγκούνης, Κόλκα (68' Βλάοβιτς), Κωνσταντίνου (89' Σάριτς).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube