Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, το ποδόσφαιρο και γενικότερα ο αθλητισμός, έρχεται δεύτερος.

Σε όλους μας αρέσει να παρακολουθούμε αγώνες ποδοσφαίρου, η «στρογγυλή θεά» είναι... εθισμός για τους ποδοσφαιρόφιλους. Όλα όμως θα επανέλθουν στην κανονική ροή, μόλις ο εφιάλτης της πανδημίας λάβει τέλος.

Πάμε να δούμε τους αγώνες που έγιναν πριν τη διακοπή λόγω κορωνοϊού.

Europa League

Το Europa League ήταν η τελευταία διασυλλογική διοργάνωση, που διεξήχθη πριν ένα μήνα ακριβώς. Λόγω του ιού είχαν αναβληθεί το Ίντερ-Χετάφε και το Σεβίλλη-Ρόμα, ενώ ξεχώριζε και το ματς του Ολυμπιακού με την Γουλβς στο «Γ.Καραϊσκάκης», το οποίο έγινε κεκλεισμένων των θυρών (1-1).



Την ίδια ημέρα έγιναν και τα Μπασακσεχίρ-Κοπεγχάγη 1-0, Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Βασιλεία 0-3, Λίντσερ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-5, Ρέιντζερς-Λεβερκούζεν 1-3 και Βόλφσμπουργκ-Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-2.

Champions League

Μια ημέρα νωρίτερα, στις 11 Μαρτίου, είχαν διεξαχθεί τα δυο τελευταία ματς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η Παρί Σεν Ζερμέν ανέτρεψε το εις βάρος της 2-1 του πρώτου αγώνα με την Ντόρτμουντ και προκρίθηκε στα προημιτελικά επικρατώντας με 2-0, ενώ στην ίδια φάση πέρασε και η Ατλέτικο Μαδρίτης, που «πέταξε» εκτός διοργάνωσης την περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης, Λίβερπουλ.






Premier League

Το τριήμερο 7, 8 και 9 Μαρτίου, έγινε η 29η και τελευταία αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος πριν τη διακοπή, με την Γιουνάιτεντ να κερδίζει την Σίτι 2-0, στο ντέρμπι του Μάντσεστερ.

Οι αγώνες που διεξήχθησαν ήταν οι εξής: Λίβερπουλ-Μπόρνμουθ 2-1, Άρσεναλ-Γουέστ Χαμ 1-0, Κρίσταλ Πάλας-Γουότφορντ 1-0, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Νόριτς 1-0, Σαουθάμπτον-Νιούκαστλ 0-1, Γουλβς-Μπράιτον 0-0, Μπέρνλι-Τότεναμ 1-1, Τσέλσι-‘Εβερτον 4-0, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι 2-0, Λέστερ-Άστον Βίλα 4-0.




La Liga

Προχωράμε με το πρωτάθλημα της Ισπανίας, το οποίο διεκόπη στις 8 Μαρτίου. Τα δυο σημαντικότερα παιχνίδια της 27ης αγωνιστικής της La Liga ήταν η νίκη της Μπέτις με 2-1 επί της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς και το ισόπαλο 2-2 ανάμεσα στην Ατλέτικο και την Σεβίλλη.




Τα υπόλοιπα ματς της αγωνιστικής ήταν τα εξής:

Τα παιχνίδια που έγιναν στην 27η τελευταία... στροφή: Αλαβές-Βαλένθια 1-1, Ειμπάρ-Μαγιόρκα 1-1, Μπαρτσελόνα-Σοσιεδάδ 1-0, Χετάφε-Θέλτα 0-0, Οσασούνα-Εσπανιόλ 1-0, Βαγιαδολίδ-Μπιλμπάο 1-4, Λεβάντε-Γρανάδα 1-1, Βιγιαρεάλ-Λεγανές 1-2.


Serie A

H Ιταλία ήταν εξ’αρχής από τις χώρες που έχουν πληγεί τόσο πολύ από την πανδημία. Μπορεί η 26η αγωνιστική να ήταν η τελευταία πριν τη διακοπή, με όλα τα ματς να διεξάγονται κανονικά, ωστόσο στις προηγούμενες αγωνιστικές ύπηρχαν αναβολές παιχνιδιών. Ξεχώρισε το Γιουβέντους-‘Ιντερ που έγινε κεκλεισμένων των θυρών (2-0).



Tα ματς της αγωνιστικής διεξήχθησαν σε τέσσερις δόσεις λόγω του κορωνοϊού και ήταν τα ακόλουθα: Λάτσιο-Μπολόνια 2-0, Νάπολι-Τορίνο 2-1, Λέτσε-Αταλάντα 2-7, Κάλιαρι-Ρόμα 3-4, Πάρμα-ΣΠΑΛ 0-1, Μίλαν-Τζένοα 1-2, Σαμπντόρια-Βερόνα 2-1, Ουντινέζε-Φιορεντίνα 0-0, Σασουόλο-Μπρέσια 3-0.


Bundesliga

Το γερμανικό πρωτάθλημα ήταν το μοναδικό από τα 5 κορυφαία που ήθελε να συνεχίσει, ωστόσο -ευτυχώς- διεκόπη μαζί με τα υπόλοιπα. Ξεχώρισε η μεγάλη νίκη της Ντόρτμουντ κόντρα στην Γκλάντμπαχ με 2-1, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να την ξεπεράσει και να μείνει μόνη της στη δεύτερη θέση, πίσω από την πρωτοπόρο Μπάγερν.



Πάντερμπορν-Κολωνία 1-2, Λεβερκούζεν-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 4-0, Βόλφσμπουργκ-Λειψία 0-0, Χέρτα-Βέρντερ Βρέμης 2-2, Φράιμπουργκ-Ουνιόν Βερολίνου 3-1, Σάλκε-Χοφενχάιμ 1-1, Μπάγερν Μονάχου-Άουγκσμπουργκ 2-0, Μάιντς-Φορτούνα Ντίσελντορφ 1-1 οι αναμετρήσεις της τελευταίας αγωνιστικής πριν την διακοπή.


Ligue 1

Το ίδιο τριήμερο και το γαλλικό πρωτάθλημα έκλεισε τις... πόρτες του, με τα ματς Λιλ-Λιόν (1-0) και Ρεν-Μονπελιέ (5-0) να τραβάνε τα βλέμματα. Δεν διεξήχθη η αναμέτρηση Στρασβούργο-Παρί Σεν Ζερμέν που είχε οριστεί για άλλη ημερομηνία.





Οι υπόλοιποι αγώνες της 28ης αγωνιστικής ήταν οι εξής: Μαρσέιγ-Αμιάν 2-2, Νις-Μονακό 2-1, Ντιζόν-Τουλούζ 2-1, Ανζέ-Ναντ 2-0, Μετς-Νιμ 2-1, Ρεμς-Μπρεστ 1-0, Σεντ Ετιέν-Μπορντό 1-1.

Επιμέλεια: Αναστασία Βοσνάκη

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τα «ατίθασα νιάτα» κάνουν ήδη τη διαφορά στο φετινό Champions League!

Το απόλυτο φέτος αποχαιρέτησε από νωρίς

Ντιέγκο Αλόνσο: Αντιμέτωπος με την… κατάρα της Τούμπας σε ένα «must win» ντέρμπι δίχως ελαφρυντικά!

Τι διαφορετικό περιμένουμε από τους 14 της Σούπερ Λίγκας στην επανέναρξη του πρωταθλήματος

Οι ομάδες «ξηλώθηκαν»: Αυτές είναι 20 πιο ακριβές μεταγραφές του φετινού πρωταθλήματος

Χωρίς ματς από το 2020: Η εθνική ομάδα της Ερυθραίας δεν αγωνίζεται από φόβο μην το σκάσουν οι παίκτες!

Φαινόμενο Γκιόκερες: Έχει υψηλότερο ratio στο σκοράρισμα από Εμπαπέ, Χάαλαντ και Κέιν!

Χρήστος Τζόλης: Ένα «όπλο» στα χέρια του Γιοβάνοβιτς που είναι έτοιμο να… εκπυρσοκροτήσει!

«Κακό» το αριστερό πόδι του Ιωαννίδη; Καλύτερα να το ξανασκεφτούμε…

Χτίζει μενταλιτέ με γκολάρες και έχει τα φόντα να πάει ψηλά: Τα σημεία από το διπλό της Ελλάδας στην Ιρλανδία!