Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Τζοέλ Εμπίντ είναι ο πρώτος σκόρερ σε μια σεζόν στο ΝΒΑ. Ο Καμερουνέζος, πρώτος σέντερ μετά τον Σακίλ Ο' Νιλ το 1999/2000 που κερδίζει τη συγκεκριμένη διάκριση, έφτασε στην τελευταία ημέρα της regular season με 30,6 πόντους ανά αγώνα.

Από τη στιγμή που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έμεινε εκτός αγώνα στην αναμέτρηση των Μπακς με τους Καβαλίερς, ο Εμπίντ εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο. Αν ο Greek Freak, που έχει 29,9 πόντους κατά μέσο όρο, αγωνιζόταν θα χρειαζόταν 47 πόντους για να βγει πρώτος σκόρερ εφόσον ο Εμπίντ ήταν άποντος, ενώ αν ο τελευταίος δεν αγωνιζόταν θα έπρεπε να πετύχει 78 πόντους για να του πάρει την πρωτιά.

Πέρσι ήταν πρώτος σκόρερ για δεύτερη φορά στην καριέρα του ο Στεφ Κάρι με 32 πόντους ανά αγώνα βάζοντας τέλος σε μια τριετία που το βραβείο κατέληγε στον Τζέιμς Χάρντεν. Το ρεκόρ πρωτιών στο ΝΒΑ έχει ο Μάικλ Τζόρνταν, που αναδείχθηκε δέκα φορές πρώτος σκόρερ σε μια σεζόν (δεύτερος ο Γουίλτ Τσάμπερλεϊν με επτά), ενώ από τους εν ενεργεία παίκτες ο Κέβιν Ντουράντ είναι πρώτος (τρίτος στη συνολική λίστα) με τέσσερις τίτλους.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube