Με ελληνική επιτυχία ολοκληρώθηκε η διοργάνωση των 19ων Ευρωπαϊκών Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού, στην Πράγα.

Η ελληνική συμμετοχή πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση με την ομάδα «Viky’s team» (Βίκυ Χατζηβασιλείου, Γιάννης Σταμπέλος) να κατακτά την 2η θέση στο συναρπαστικό τουρνουά beach volley, στην κατηγορία μικτών ομάδων.

Την πρώτη θέση κατέλαβε η γερμανική ομάδα HVB Club και την 3η θέση η ομάδα Eesti Post, από την Εσθονία. Ειδικότερα, στο τουρνουά μικτών ομάδων 40+, η «Viky’s team» κατέκτησε την πρώτη θέση, φέρνοντας στην χώρα μας 2 μετάλλια. Στο ίδιο αγώνισμα, στην κατηγορία ανδρών συμμετείχε η ομάδα «Εργαζόμενοι Πολυκλινικής Ολυμπιακού Χωριού» (Κυριάκος Κυριακόπουλος, Θανάσης Γρίβας, Γιάννης Τσαμαντάκης) που πραγματοποίησε αξιόλογες εμφανίσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που ελληνικές συμμετοχές έλαβαν μέρος στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

Από 19 μέχρι 23 Απριλίου, η μαγευτική πόλη της Πράγας φιλοξένησε το μεγαλύτερο πανευρωπαϊκό γεγονός εταιρικού αθλητισμού. Περισσότεροι από 7.000 αθλητές- εργαζόμενοι από 32 χώρες, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στα 27 αγωνίσματα που περιλάμβανε η διοργάνωση. Παράλληλα, το συγκεκριμένο event αποτέλεσε μοναδική ευκαιρία συνάντησης και διασύνδεσης για τους χιλιάδες αθλητές και τις ομάδες από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι εκπροσώπησαν την χώρα τους καθώς και την εταιρία στην οποία εργάζονται.

Οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού πραγματοποιούνται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εργασιακού Αθλητισμού, και διοργανώνονται κάθε δύο χρόνια σε διαφορετική χώρα-μέλος της Ομοσπονδίας. Δικαίωμα συμμετοχής είχαν αποκλειστικά τα μέλη του Ελληνικού Οργανισμού Εργασιακής Άθλησης και Υγείας. Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας είναι ένας μη κερδοσκοπικός φορέας με βασικό σκοπό την προώθηση του εταιρικού αθλητισμού και την ενεργοποίηση των εργαζομένων στη "δια βίου άσκηση", κάτι που για πρώτη φορά γίνεται οργανωμένα στην Ελλάδα.

Η επόμενη συνάντηση εταιρικού αθλητισμού θα πραγματοποιηθεί στους Εθνικούς Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού στις 18, 19 & 20 Οκτωβρίου 2013, στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, στο μεγαλύτερο εταιρικό αθλητικό γεγονός της χρονιάς υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Περιφέρειας Αττικής, της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων και του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Δείτε σχετικό αφιέρωμα του ALPHA TV στην μεγάλη διάκριση της κ. Βίκυς Χατζηβασιλείου:

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube