Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου, από τις πρωινές ώρες με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής χώρας, τους θυελλώδεις βοριάδες 7-9 μποφόρ στο Αιγαίο και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο συγκεκριμένα:

Την Τρίτη, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις πυκνές κατά τόπους στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά (της Αττικής συμπεριλαμβανομένης), τις Σποράδες, την Εύβοια και την Πελοπόννησο (κυρίως ανατολική και νότια).

Ενδεικτικά υψόμετρα:

Βόρεια Ελλάδα: 50-100 μετρά

Θεσσαλία: 100-200 μετρά

Υπόλοιπη χώρα: 400-600 μετρά

Την Τρίτη, επίσης, θυελλώδεις άνεμοι 7-9 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο με τάση περαιτέρω ενίσχυσης από τις βραδινές ώρες και με παράλληλη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια.

Ακόμη, θα σημειωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα εξασθενούν σταδιακά από την Πρωτοχρονιά

Την Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου, τα προαναφερθέντα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά περιόδους ενώ από την Πέμπτη, πρώτη ημέρα του έτους, και από τα βόρεια σταδιακά θα ασθενήσουν. Θα διατηρηθούν όμως οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ολικός.

Λίγες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια αναμένουμε την Παρασκευή, 2 Ιανουαρίου. Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε αρχικά νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις και στα νοτιότερα παραθαλάσσια τμήματα χιονόνερο και στα νοτιοανατολικά πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Σε χαμηλά επίπεδα η θερμοκρασία με παγετό στα ηπειρωτικά όπου στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός. Στη βορειοδυτική Μακεδονία θα είναι ολικός.

Νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά αναμένουμε το Σάββατο, 3 Ιανουαρίου, και την Κυριακή, 4 Ιανουαρίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές η θερμοκρασία. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά πιθανόν στα βόρεια ισχυρός.

Πηγή: Protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πέθανε ο Αλκιβιάδης Χήτος, ένας από τους ιδρυτές της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ

Ιράν: Έξι νεκροί στις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων τριών ετών

Σοβαρός τραυματισμός 16χρονου από πυροβολισμό στην Πρέβεζα - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Κραν Μοντανά: Στους 47 οι νεκροί – Αγνοούνται 16 Ιταλοί

Τροχαίο με 2 τραυματίες στην Αθηνών-Λαμίας: Καθυστερήσεις στην κυκλοφορία στο ύψος της Βαρυμπόμπης

Τραγωδία στην Ελβετία: Πώς ξεκίνησε η φωτιά - Μαρτυρίες για «βεγγαλικά» σε μπουκάλια σαμπάνιας

Ταγιάνι: H φωτιά στο Κραν Μοντανά ενδέχεται να προκλήθηκε από πυροτεχνήματα

Κινητοποίηση των ελληνικών διπλωματικών αρχών στην Ελβετία μετά την έκρηξη στο Κραν Μοντανά

Ολλανδία: Παρανάλωμα του πυρός εκκλησία του 1884 στο Άμστερνταμ – 2 νεκροί από πυροτεχνήματα

Ρεβεγιόν άνευ… αλκοόλ - «Πρωτοχρονιάτικο» σαφάρι από την Τροχαία στην Αττική: 6.129 αλκοτέστ, θετικά τα 62