Οι απασχολούμενοι με καθεστώς μη εξαρτημένης σχέσης εργασίας με μπλοκάκι θα «τιμωρούνται» διπλά αν έχουν παράλληλα σχέση εξαρτημένης εργασίας. Και αυτό γιατί, αφενός μεν οι ατομικές τους εισφορές - όπως και των ελευθέρων επαγγελματιών - θα υπολογίζονται με το 26,95% του φορολογητέου εισοδήματός τους και αφετέρου, διότι θα εξακολουθούν να πληρώνουν εισφορά και για σύνταξη και για ασθένεια για την απασχόλησή τους ως μισθωτοί.

Η συνολική επιβάρυνση -μόνο από τις ασφαλιστικές εισφορές- για μισθωτούς ΙΚΑ που ασκούν και ατομικό επάγγελμα, με μπλοκάκι, φτάνει στο 43%. Σε περιπτώσεις εργαζομένων που ασφαλίζονται ως μισθωτοί σε Ταμεία, η πρόσθετη επιβάρυνση αν έχουν ταυτόχρονα και μπλοκάκι ασκώντας ατομικό επάγγελμα θα ανεβάσει το κόστος της ασφάλισής τους σχεδόν στο 50% του εισοδήματος.

Aν προστεθούν και οι φόροι (φόρος εισοδήματος, τέλος επιτηδεύματος και τυχόν προκαταβολή φόρου), τότε η επιβάρυνση στο εισόδημα από τη διπλή ασφαλιστική εισφορά και τους φόρους αγγίζει το 80%.

Πηγή: www.skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μαφιόζικη επίθεση στο Χαλάνδρι: Νεκρός ο Γιώργος Μοσχούρης που είχε εμπλακεί στη Greek Mafia

Τέλος από σήμερα τα πιστοποιητικά γέννησης και οικογενειακής κατάστασης ως δικαιολογητικά στο Δημόσιο

Μαφιόζικη επίθεση έξω από ιατρικό κέντρο στο Χαλάνδρι - Νεκρός ένας άνδρας

Το πρώτο διαζύγιο στην Ελλάδα λόγω... Τεχνητής Νοημοσύνης: Tο ChatGPT, σε ρόλο καφετζούς, της είπε ότι την απατά

Επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο στη Ναντ - Ενας μαθητής νεκρός

Ο γιατρός του Πάπα Φραγκίσκου αποκάλυψε τις τελευταίες στιγμές του

Carlos Santana: Βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό - Ακυρώνεται και δεύτερη συναυλία του στο Τέξας

Λιβάνιος: Από την επόμενη εβδομάδα η αξιολόγηση του Δημοσίου από τους πολίτες

Ρέντη: Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται ο 21χρονος οδηγός που παρέσυρε θανάσιμα την 13χρονη

Αποκαλύφθηκε κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας στην Κρήτη - Ενώπιον της δικαιοσύνης 6 άτομα και διευθυντικό στέλεχος του Δημοσίου