Μυστήριο καλύπτει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έκανε φτερά από τον Μητροπολιτικό ναό του Αιγίου ένα πολύτιμο εκκλησιαστικό κειμήλιο, χωρίς κανείς να αντιληφθεί πότε και με ποιον ακριβώς τρόπο.

Η κλοπή του ιερού δισκοπότηρου καταγγέλθηκε στην τοπική Αστυνομία από τον εφημέριο της εκκλησίας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο οποίος δήλωσε ότι, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του, πρέπει να έγινε το διάστημα μεταξύ 12 και 14 Μαΐου. Οι άνδρες της Ασφάλειας διενεργούν προανάκριση για να εντοπίσουν τον ή τους ιερόσυλους δράστες.

Ίχνη παραβίασης, πάντως, δεν βρέθηκαν στον επιβλητικό Καθεδρικός ναό, που είναι γνωστός στο Αίγιο και ως Παναγία η Φανερωμένη. Η εκκλησία θεμελιώθηκε το 1898 και την επόμενη χρονιά ξεκίνησε η ανέγερσή της. Όμως, τελικά λειτούργησε για πρώτη φορά ημιτελής το 1914.

Πηγή: protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια - «Πολυτέλεια» το ταξίδι με καράβι για μια οικογένεια

Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ λεωφορεία και τρόλεϊ

Αίσιο τέλος με τον 17χρονο που εξαφανίστηκε στο Ακρωτήρι Χανίων: Βρέθηκε και είναι καλά στην υγεία του

Τουρκία: Ο Οζγκιούρ Οζέλ επανεξελέγη στην ηγεσία του CHP - «Αρχηγός χούντας ο Ερντογάν - Να πάμε σε πρόωρες εκλογές»

Τροχαίο δυστύχημα στη Χαλκιδική: Ελεύθερος ο 62χρονος οδηγός του μικρού φορτηγού

Εξαφανίστηκε 17χρονος στο Ακρωτήρι Χανίων: Έρευνες σε στεριά και θάλασσα

Τρεις ενήλικοι επιτέθηκαν σε έφηβο στο Ρέθυμνο - Στο νοσοκομείο ο 17χρονος

Επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα - Συστάσεις από την Πολιτική Προστασία - Από πού θα ξεκινήσει η κακοκαιρία

Εμφανώς ταλαιπωρημένος και με οξυγόνο στη μύτη, ο πάπας Φραγκίσκος ευλόγησε τους πιστούς στο Βατικανό

Νέο μήνυμα Ιμάμογλου από τη φυλακή: «Θα νικήσουμε την αδικία και την τυραννία»