Στον αγώνα της Τρίτης για την τέταρτη αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 ανάμεσα στο Ιράν και την Νότιο Κορέα, αντί για ποδοσφαιρικά συνθήματα, άρχισαν να ακούγονται συνθήματα εκκλησιαστικά, εξαιτίας μιας ιερής ημέρας στο συγκεκριμένο κράτος.

Ο λόγος για το διήμερο ετήσιο πένθος που έχουν προς τιμήν των νεκρών της θρησκείας τους, του Ιμάμ Χουσεϊμ του ίδιου, αλλά και μελών της οικογένειάς του, στη μάχη της Καρμπάλα στο σημερινό νότιο Ιράν.

Στο γήπεδο Αζάντι σηκώθηκαν μαύρες σημαίες, ενώ μερικές κερκίδες έμειναν κενές προς τιμή των θυμάτων της τότε σφαγής.

Οι παίκτες της νότιας Κορέας φορούσαν περιβραχιόνια ως ένδειξη σεβασμού προς τους οικοδεσπότες, ενώ, παρά την αντίδραση των κληρικών στην ιρακινή πόλη να μην πραγματοποιηθεί σήμερα το ματς, τελικά ξεκίνησε με την παρουσία 100.000 θεατών στο γήπεδο.

Παράπονα εκφράστηκαν από τους αξιωματούχους του αγωνιστικού χώρου, καθώς ο αρχηγός της Νοτίου Κορέας δήλωσε πως η Τεχεράνη είναι σαν μια μεγάλη φυλακή.

Επίσης, ο μεσοεπιθετικός της Σουόνσι Κι Σουνγκ Γιένγκ, δήλωσε πως κάποιοι οπαδοί πέταγαν μπουκάλια στους παίκτες της ομάδας του κατά τη διάρκεια του ερχομού τους στην ιρανική πρωτεύουσα, φορώντας μάσκες προσώπου για την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Μανδρέκας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube