Βίοι… αντίθετοι για Λαμία και Ξάνθη, μετά το μεταξύ τους 1-0, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Super League 1, που διαμορφώθηκε με το γκολ του Μπεχαράνο στο 54’, μετά από πολύ ωραία ασίστ του Τιρόνε.

Κι αυτό γιατί η μεν ομάδα της Φθιώτιδας πήρε την πρώτη νίκη απέναντι στη σημερινή της αντίπαλο αλλά και τρίτη διαδοχική στο πρωτάθλημα, φτάνοντας τους 13 βαθμούς παράλληλα. Την ίδια ώρα, οι φιλοξενούμενοι έμειναν χωρίς «τρίποντο» για πέμπτη σερί αγωνιστική, παραμένοντας στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 16 πόντους...

Το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερα καλό θέαμα, ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο, βάσει της εικόνας των δύο ομάδων, σε ένα ματς που φαινόταν από... χιλιόμετρα ότι θα κρινόταν στο ένα γκολ διαφορά όπως κι έγινε!

Το ματς:
Στο πρώτο ημίχρονο, ο ρυθμός δεν ήταν ιδιαίτερα γρήγορος, με τις δύο ομάδες να είναι επιφυλακτικές και πρωτίστως να φροντίζουν να… αλληλοεξουδετερωθούν, με αποτέλεσμα να μην επιτευχθεί κάποιο τέρμα. Ενώ καταγράφηκαν, ουσιαστικά, τρεις καλές στιγμές, δύο για την Λαμία και μια, μεγάλη, διπλή για την Ξάνθη…

Μετά από το… αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, οι ακρίτες έφτασαν πρώτοι κοντά στο γκολ, στο 12’. Όμως, τόσο το σουτ του Ντε Αμορίμ έξω από την περιοχή, όσο και η νέα προσπάθεια του Τζουρίτσκοβιτς, που πήρε το «ριμπάουντ» και σούταρε εντός αυτής, σταμάτησαν πάνω στον Θεοδωρόπουλο!

Από τα μισά του πρώτου 45λεπτου και μετά, οι γηπεδούχοι ανέλαβαν πρωτοβουλίες και την κατοχή της μπάλας, με τις κεφαλιές των Αντέτζο και Τουράμ, στο 21ο και στο 23ο λεπτό να καταλήγουν πάνω στον Αμπάντ, ωστόσο... Ενώ ο Τιρόνε απέτυχε να τον νικήσει από κοντά, στο 32’, με το σουτ του από θέση μέσα αριστερά.

Ακολούθως, η Ξάνθη κατάφερε να περιορίσει τους χώρους προς την εστία της και η Λαμία αναγκάστηκε να ψάξει το γκολ μέσω «στημένων» φάσεων, με την τελευταία αξιοσημείωτη… υποψία φάσης να έρχεται στο 37ο λεπτό. Όταν ο Τιρόνε έψαξε τον επερχόμενο Τουράμ με κεφαλιά, αλλά ο Λισγάρας πρόλαβε κι έδιωξε σε κόρνερ…

Στην επανάληψη, οι Φθιωτοί μπήκαν πιο δυνατά και με πρεσάρισμα ψηλά προσπάθησαν να σκοράρουν από νωρίς. Ο Δημούτσος… προειδοποίησε στο 47’, με ένα σουτ πάνω στην κίνηση, για να έρθει τελικά το… πολυπόθητο 1-0 για τη Λαμία επτά λεπτά μετά…

Όταν ο Μπεχαράνο μπήκε στην περιοχή, από τα αριστερά, ο Τιρόνε του έκανε ωραία την πάσα με τακουνάκι κι εκείνος με δυνατό ευθύβολο σουτ έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία του Αμπάντ!



Μάλιστα, με το μομέντουμ υπέρ τους, οι παίκτες του Άκη Μάντζιου θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, αν ο σκόρερ τους
έκανε καλύτερο τελείωμα, μετά την προσπάθεια του Τιρόνε από δεξιά. Με το πλασέ του Μπεχαράνο όμως να μπλοκάρεται από τον Αμπάντ, στο 58’.

Μπλοκαρισμένη και… προβληματισμένη η Ξάνθη, δεν κατάφερε ουσιαστικά ποτέ να ξαναμπεί στο παιχνίδι, παρά τις αλλαγές του Κίκο Ραμίρεθ που την έκαναν μεν πιο επιθετική αλλά… μέχρι εκεί . Ενώ η φάση του Μπαριέντος στο 76’, με το παράλληλο και επικίνδυνο γύρισμά του να περνάει ανεκμετάλλευτο, ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει…

Αντιθέτως, η Λαμία κατάφερε να κρατήσει το υπέρ της 1-0 με σχετική ευκολία, ενώ στα τελευταία λεπτά βρήκε χώρους αλλά ούτε κι αυτή μπόρεσε να τους αξιοποιήσει «τελειώνοντας» το παιχνίδι.

Με τον Ρόμανιτς να μην μπορεί να νικήσει τον Αμπάντ, μετά από βαθιά μπαλιά του Δημούτσου, στην κλασικότερη ευκαιρία της, στο 85ο λεπτό αλλά να μην αποβαίνει μοιραίος!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Λαμία (4-2-3-1): Θεοδωρόπουλος, Σκόνδρας, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Βάντερσον, Δημούτσος, Μπεχαράνο, Καραμάνος (87’ Βύντρα), Τιρόνε (74’ Σάλιακας), Ρόμανιτς, Τουράμ (90’+4’ Βλαχομήτρος).

Ξάνθη (4-2-3-1): Αμπάντ, Μαλεζάς, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Σόσα, Μουλέν (70’ Ντε Λούκας), Τερκί, Εντουάρντο, Τζουρίτσκοβιτς (64’ Μπαριέντος), Ντε Αμορίμ (85’ Πολέτο), Ρενέλα.

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης).

Διαιτητής VAR: Αθανάσιος Σέζος (Κιλκίς).

Θυμηθείτε εδώ το live του sport-fm.gr:

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube