«Είμαι βιαστής», ομολόγησε ο κύριος κατηγορούμενος της πολύκροτης υπόθεσης που εκδικάζεται αυτές τις ημέρες στη Γαλλία, προκαλώντας εθνικό σοκ στη χώρα – και διεθνώς.

«Αποδέχομαι πλήρως τις κατηγορίες. Είμαι βιαστής, όπως και όλοι οι άλλοι εντός της αίθουσας», ανέφερε ο Ντομινίκ Πελικό στην πρώτη κατάθεσή του στο δικαστήριο από την έναρξη της δίκης, στις 2 Σεπτεμβρίου.

«Δεν το άξιζε κάτι τέτοιο», πρόσθεσε ο 71χρονος για την πρώην σύζυγό του, Ζιζέλ.

«Είμαι ένοχος για ό,τι έκανα», είπε ο ίδιος, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης. «Προσεύχομαι η σύζυγός μου, τα παιδιά μου, τα εγγόνια μου να δεχτούν τη συγγνώμη μου. Μετανιώνω για ό,τι έκανα, ζητώ τη συγχώρεσή σας, ακόμη και αν δεν είναι εφικτή».

Οπως είπε στο δικαστήριο ο 71χρονος, είχε δύσκολα παιδικά χρόνια και ήταν και ο ίδιος θύμα βιασμού. Σε κάποιες φάσεις της κατάθεσής του, ο κατηγορούμενος ξεσπούσε σε κλάματα.

O Πελικό κατηγορείται πως προσέφερε σεξ με τη σύζυγό του μέσω ιστοτόπου, βιντεοσκοπώντας τους βιασμούς.

Πλην του Πελικό, δικάζονται ακόμη 50 άνδρες, ηλικίας από 26 έως 74 ετών, οι οποίοι, αν κριθούν ένοχοι, αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης έως και 20 ετών. Οι 18 από τους κατηγορουμένους, συμπεριλαμβανομένου του Πελικό, είναι προφυλακισμένοι. Οι υπόλοιποι 32 είναι ελεύθεροι υπό όρους και ένας δικάζεται ερήμην.

Η δίκη πήρε χθες νέα αναβολή λόγω απουσίας του Πελικό, ο οποίος εδώ και μία εβδομάδα νοσηλευόταν με προβλήματα υγείας. Οπως είχε διαμηνύσει η δικηγόρος του, ο πελάτης της «δεν προσπαθεί να αποφύγει τη δίκη, και δεν θα το κάνει».

Η Μπεατρίς Ζαβαρό, δικηγόρος του κατηγορουμένου, δήλωσε χθες πως ο πελάτης της πάσχει από «θρόμβο στην ουροδόχο κύστη» και βρίσκεται στις αρχές μιας νεφρικής λοίμωξης. Ωστόσο, η ιατρική εξέταση που ζήτησε χθες ο πρόεδρος του δικαστηρίου έδειξε πως ο 71χρονος ήταν σε θέση να εμφανιστεί στο δικαστήριο, αποτρέποντας ενδεχόμενη καθυστέρηση εβδομάδων ή και μηνών στην εκδίκαση.

Πηγή: Καθημερινή

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Γκάλαντ: «Η Χεζμπολάχ θα πληρώσει βαρύ τίμημα»

Δολοφονία Κατσουρή: Αντιμέτωποι με κακούργημα 5 αξιωματικοί της ΕΛΑΣ για την είσοδο των Κροατών οπαδών στην Ελλάδα

Ηγέτης της Χεζμπολάχ: «Κήρυξη πολέμου από το Ισραήλ κατά του λαού του Λιβάνου»

«Γάτος της Χρονιάς» στο Λονδίνο ο Marley που βοηθά γυναίκες, θύματα trafficking

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο «πανεπιστήμονας» με τα πλαστά πτυχία - Έβγαινε ακόμα και στην tv ως ακαδημαικός

Mohamed Al Fayed: Ο μεγιστάνας, παρ' ολίγον «πεθερός» της Νταϊάνα, που κατηγορείται μετά θάνατον για βιασμούς

Η ΑΑΔΕ ψάχνει 212.000 φορολογούμενους για να τους επιστρέψει 138 εκατ. ευρώ

Ολοταχώς για σχεδόν 5 ευρώ το πιτόγυρο

Ηράκλειο: Πλακώθηκαν σε οικοδομή χτυπώντας ο ένας με σφυρί και ο άλλος με σκεπάρνι!

Θρίλερ στον Βόλο: Εντοπίστηκε σορός στη θάλασσα-Πιθανότατα ανήκει στον 40χρονο που χτύπησε με ψαροτούφεκο τον πατέρα του