Πολλοί ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές θα συμμετέχουν στο φετινό ποδοσφαιρικό τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων, όμως 20 από αυτούς ξεχωρίζουν και αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στις πιθανότητες διάκρισης που θα έχει η ομάδα τους.

Πάμε να δούμε 20 ποδοσφαιριστές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στη Βραζιλία και αναμένεται να εντυπωσιάσουν με τις εμφανίσεις τους.

Τζον Όμπι Μίκελ-Νιγηρία

Ο έμπειρος μέσος της Τσέλσι παίζει σε έναν πιο προωθημένο όταν εκπροσωπεί την πατρίδα του. Είναι ένας από τους ποιοτικότερους παίκτες των Αφρικανών και αναμένεται να δώσει πολλές λύσεις τόσο στον αμυντικό όσο και στον επιθετικό τομέα.

Νεϊμάρ-Βραζιλία



Το μεγαλύτερο όνομα του τουρνουά. Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα θα έχει την ευκαιρία να οδηγήσει τη «σελεσάο» σε ένα χρυσό Oλυμπιακό μετάλλιο, αφήνοντας πίσω του το «τραύμα» που του έχει προκαλέσει ο ημιτελικός του Μουντιάλ του 2014 απέναντι στους Γερμανούς. Ο Βραζιλιάνος δεν έχει ξεχάσει εκείνο το μαρτυρικό βράδυ και θέλει να δώσει στους συμπατριώτες του ένα σοβαρό λόγο για να πανηγυρίσουν.

Κάρλος Μανέ-Πορτογαλία

Το τελευταίο σπουδαίο δημιούργημα των ακαδημιών της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ο Πορτογάλος έχει παίξει σε όλες τις μικρές εθνικές της πατρίδας του και φημίζεται για την απίστευτη εκρηκτικότητα και τα τελειώματα του.

Λέον Γκορέτσκα-Γερμανία

Ο 21χρονος μέσος της Σάλκε είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στη Γερμανία και ήδη έχει μια συμμετοχή με την εθνική ανδρών της χώρας του. Οι συμπατριώτες του περιμένουν από αυτόν να δείξει τις αρετές του στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Μαρκίνιος-Βραζιλία



Η συμμετοχή του στους Ο.Α αποτελεί μια ευκαιρία για αυτόν για να αυξήσει τους ενδιαφερόμενους. Ο Βραζιλιάνος στόπερ φημολογείται πως θα αποχαιρετήσει την Παρί Σεν Ζερμέν αυτό το καλοκαίρι και ήδη πολλοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι ερίζουν για την απόκτηση του.

Χέουνγκ-Μιν Σον (Νότια Κορέα)



Είναι το βαρόμετρο για την ομάδα του και θα προσπαθήσει να δημιουργήσει πολλούς κινδύνους στις αντίπαλες άμυνες με την φοβερή τεχνική του κατάρτιση. Αν αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που θα του δοθούν στο τουρνουά, τότε οι Ασιάτες μπορούν να ελπίζουν σε διάκριση.

Τεόφιλο Γκουτιέρες-Κολομβία

Ο 31χρονος θα είναι ένας από τους γηραιότερους παίκτες που θα παίξουν στο Ρίο. Έκανε καλή σεζόν στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και θα είναι η αιχμή του δόρατος για του Κολομβιανούς. Η εμπειρία του αναμένεται να δώσει πολύτιμες λύσεις στον προπονητή των Λατινοαμερικάνων.

Λαρς Μπέντερ-Γερμανία

Ο ικανότατος χαφ της Λεβερκούζεν θα προσδώσει την απαραίτητη ενέργεια και δύναμη στον χώρο της μεσαίας γραμμής των Γερμανών και θα δημιουργήσει ένα ικανότατο δίδυμο με τον αδερφό του, Σβεν.

Σβεν Μπέντερ-Γερμανια



Ο δίδυμος αδερφός του Λαρς, θα παίξει το ρόλο της «ασπίδας» μπροστά από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς των Γερμανών, προσπαθώντας να αναχαιτίσει τις εφορμήσεις των αντιπάλων.

Γκάμπριελ Ζεσούς-Βραζιλία



Το παιδί-θαύμα από τη Βραζιλία οδεύει προς τη Μάντσεστερ Σίτι και στο Ρίο όλοι περιμένουν να θαυμάσουν το ταλέντο του. Τα τελειώματα, η ταχύτητα και η ντρίμπλα του είναι τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει. Μαζί με τον Νεϊμάρ πρόκειται να χαρίσουν πολλές μαγικές στιγμές στους συμπατριώτες τους.

Τζιοβάνι Σιμεόνε-Αργεντινή



Ο γιος του Ντιέγκο Σιμεόνε είναι η ελπίδα των Αργεντινών για την επιθετική γραμμή της ομάδας. Η επόμενη χρονιά θα τον βρει στην Ιταλία, όπου θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στη Τζένοα.

Μαξ Μέγιερ-Γερμανία



Άλλο ένα σπουδαίο ταλέντο που ξεπετάχτηκε από τις ακαδημίες της Σάλκε. Οι οργανωτικές του ικανότητες είναι γνωστές σε όλη την Ευρώπη, κάτι που έχει κάνει τη Λίβερπουλ να τον έχει βάλει στο «ραντάρ» της.

Τιάγκο Ιλορί-Πορτογαλία

Ο αμυντικός της Λίβερπουλ έχει την ευκαιρία να δείξει τις δυνατότητες του στο τουρνουά και να δικαιολογήσει την επιλογή των «κόκκινων» να κινηθούν για την απόκτηση του. Λογικά θα ξεκινάει βασικός στους Ίβηρες. Είναι πολύ καλός στις εναέριες μονομαχίες και φημίζεται για τα καίρια τάκλιν του.

Ματίας Γκίντερ-Γερμανία

Ο αμυντικός της Ντόρτμουντ θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την άμυνα της Γερμανίας. Ήταν βασικός στους Βεστφαλούς σε πολλά παιχνίδια της σεζόν που μας πέρασε. Η εμπειρία του θα είναι πολύτιμη για την νεανική ομάδα που θα παρατάξουν τα «πάντσερ».

Φελίπε Άντερσον-Βραζιλία

Άλλος ένας εκρηκτικός ποδοσφαιριστής που θα έχει στις τάξεις του η Βραζιλία. Η ταχύτητα σε συνδυασμό με την ντρίμπλα του θα δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στους προσωπικούς του αντιπάλους.

Τζούλιαν Μπραντ-Γερμανία

Ήταν μέλος της ομάδας του Λεβ που ταξίδεψε στα γήπεδα της Γαλλίας για το Euro. Αυτή τη φορά δεν θα έχει τόσο μεγάλο ανταγωνισμό για την βασική ενδεκάδα, κάτι που θα του επιτρέψει να ξεδιπλώσει τις επιθετικές αρετές που διαθέτει.

Σερζ Γκνάμπρι-Γερμανια

Οι τραυματισμοί έχουν σταθεί εμπόδιο τα τελευταία χρόνια στην βελτίωση του ως ποδοσφαιριστή, αλλά στο Ρίο θα έχει την ευκαιρία που τόσο καιρό αναζητά για να δείξει τι μπορεί να κάνει.

Άνχελ Κορέα-Αργεντινή



Έχει πάρει τις ευκαιρίες του στην Ατλέτικο Μαδρίτης, εντυπωσιάζοντας τον προπονητή του, Ντιέγκο Σιμεόνε. Ικανότατος ντριμπλέρ και έτοιμος να αναστατώσει την αντίπαλη άμυνα κάθε φορά που έρχεται σε επαφή με τη μπάλα.

Γκάμπριελ Μπαρμπόσα-Βραζιλία



Κατά πολλούς «ο επόμενος Νεϊμάρ». Φοβερός εκτελεστής που μπορεί να τραβηχτεί στα άκρα αν οι συνθήκες του αγώνα το απαιτούν. Αρκετά ευρωπαϊκοί σύλλογοι τον διεκδικούν, με την Γιουβέντους να είναι το μεγάλο φαβορί για την απόκτηση του. Κρατήστε το όνομα του γιατί αναμένεται να μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον.

Σίμον Τίμπλινγκ-Σουηδία

Ίσως ο πιο άγνωστος παίκτης της λίστας. Ήταν ένας από τους κορυφαίους παίκτες των ελπίδων της Σουηδίας στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, παίζοντας σημαντικό ρόλο στην επιτυχημένη πορεία της χώρας του στη διοργάνωση. Διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση.

Επιμέλεια: Νίκος Καρφής

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube