Ο Τόνι Πάρκερ πέτυχε 24 πόντους στην νίκη των Σάρλοτ Χόρνετς επί των Μαϊάμι Χιτ, με αποτέλεσμα να σημειώσει ατομικό ρεκόρ καριέρας με την νέα του ομάδα και ταυτόχρονα να ξεπεράσει τους 19.000 πόντους στην πλούσια καριέρα του.

Ο 36χρονος αθλητής πέτυχε νταμπλ νταμπλ, αφού σημείωσε 24 πόντους (8/15 σουτ και 1/1 τριπ) και μοίρασε 11 ασίστ, στα 25 λεπτά που αγωνίστηκε απέναντι στους Χιτ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει την καλύτερη εμφάνισή του από την στιγμή που μετακινήθηκε από τους Σαν Αντόνιο Σπερς στους Σάρλοτ Χόρνετς ενώ ταυτόχρονα κατάφερε να ξεπεράσει τους 19.000 πόντους στην καριέρα του στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

Πλέον, ο έμπειρος Γάλλος βρίσκεται στην 54η θέση στην λίστα των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών της Λίγκας με 19.009 πόντους ενώ έγινε ο έβδομος αθλητής που γεννήθηκε εκτός Η.Π.Α που καταφέρνει το εν΄ λόγω επίτευγμα, έπειτα από τους Ντίρκ Νοβίτσκι (Γερμανία), Χακίμ Ολάζουον (Νιγηρία), Πάτρικ Γιούινγκ (Τζαμάϊκα), Τιμ Ντάνκαν (Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι), Ντομινίκ Γουίλκινς (Γαλλία) και Πάου Γκασόλ (Ισπανία).

Δείτε βίντεο:












Επιμέλεια: Γιώργος Μαργέτης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube