Αναμφίβολα η Αναντολού Εφές αναδείχθηκε πανάξια πρωταθλήτρια Τουρκίας, συντρίβοντας τη Φενέρμπαχτσε μέσα στην έδρα της, για την «σκούπα» στους τελικούς.

Το σύνολο του Αταμάν πήγε… τρένο φέτος στην εγχώρια λίγκα, όμως έκανε μία… στάση! Αυτή, στο Αφιόν Καραχισάρ, όπου η τοπική ομάδα την υποχρέωσε στη μοναδική της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 103-85, στις 7 Μαρτίου.

Έτσι, η Εφές ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο με ρεκόρ 29-1. Στα playoffs, οι πρωταθλητές Ευρώπης έβγαλαν… σκούπες, καθαρίζοντας αρχικά την Γκαζιαντέπ (2-0), στα ημιτελικά την Μπεσίκτας (3-0) και στους τελικούς τη Φενέρμπαχτσε (3-0).

Στο μεταξύ, αυτό ήταν το πέμπτο πρωτάθλημα Τουρκίας για τον Εργκίν Αταμάν ως προπονητής, καθώς το είχε κατακτήσει τη σεζόν 2008/09 ξανά με την ίδια ομάδα (σ.σ. όταν λεγόταν Εφές Πίλσεν), αλλά και το 2018/19, ενώ έχει πανηγυρίσει τον τίτλο ακόμη με τις Μπεσίκτας (2011/12) και Γαλατασαράι (2012/13).

Έτσι, ξεπέρασε τους Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Οκτάι Μαχμούτι που έχουν από τέσσερα πρωταθλήματα και πλέον κυνηγά τους Αϊντίν Ορς με έξι και τον Αϊντάν Σιγιαβούς που είναι στην κορυφή με επτά.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube