Το γέλιο του Βινίσιους αμέσως μετά το γκολ που πέτυχε ο Έντρικ ή το βλέμμα του Εμαπέ αποτυπώνουν πλήρως αυτό που μόλις έχει συμβεί στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης της Ρεάλ Μαδρίτης με την Στουτγκάρδη.





Κάτι που φαινόταν ακατανόητο όταν το δοκίμαζε και δημιούργησε απορία σε όσους το έβλεπαν. Ο Έντρικ ξεκίνησε μια κούρσα από τον χώρο του κέντρου σε μια αντεπίθεση της Ρεάλ στο 90’+5’. Δεξιά του έκανε κίνηση ο Βινίσιους, ενώ αριστερά ανοιγόταν ο Κιλιάν Εμπαπέ. Όλοι περίμεναν ότι ο 18χρονος Βραζιλιάνος θα κουβαλήσει για λίγο την μπάλα και έπειτα θα τη δώσει σε έναν από τους δύο σούπερ σταρ. Και εκεί έγινε κάτι που κανείς δεν ανέμενε. Σούταρε!

Ο Έντρικ, ο οποίος έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Ρεάλ στο Champions League, αψήφησε Βινίσιους και Εμπαπέ και σούταρε από τα 20 μέτρα. Ποδοσφαιρικό θράσος ή τρέλα; «Αν αστοχούσε θα τον σκότωνα», είπε χαριτολογώντας ο MVP του αγώνα, Τιμπό Κουρτουά και συνέχισε: «ευτυχώς σκόραρε και όλοι ησύχασαν. Έχει αυτοπεποίθηση και ήταν ένα πολύ δυνατό σουτ. Έδειξε την προσωπικότητά του με το να μην πασάρει στον Βινίσιους ή στον Εμπαπέ».



Ο ίδιος ο Έντρικ, ο οποίος έχει ήδη 2 γκολ σε μόλις 20 λεπτά συμμετοχής μέσα στη σεζόν και δείχνει στον Αντσελότι ότι πρέπει να του δώσει περισσότερες ευκαιρίες, δήλωσε μετά τον αγώνα: «Στην πρώτη φάση που είχα, έδωσα πάσα στον Βίνι, αλλά στη δεύτερη φάση σκέφτηκα ότι η καλύτερη επιλογή ήταν να σουτάρω προς το τέρμα...»

Ένας «τρελός» που ήδη έχει αρχίσει να «κλέβει» τις καρδιές των φιλάθλων της «Βασίλισσας». Άλλωστε, η τρέλα πάει πακέτο με τον έρωτα και ο Έντρικ, ο οποίος πρόσφατα παντρεύτηκε, δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα.

Όσο παράλογη και παράτολμη ήταν η απόφασή του να σουτάρει, του βγήκε. Έκανε ακόμα και τον Κάρλο Αντσελότι να επαινέσει το… κουράγιο του: «Έχει α…δια. Ήταν η τελευταία φάση του αγώνα και η καλύτερη λύση ήταν να εκμεταλλευτεί την αριθμητική υπεροχή. Στόχος είναι σκοράρεις, οπότε βρήκε την καλύτερη λύση», είπε πολύ κυνικά ο προπονητής της Ρεάλ. Και αυτό είναι το ποδόσφαιρο, αν η μπάλα πάει μέσα, κανείς δεν θα μπορεί να πει τίποτα και ο Έντρικ φαίνεται πως ξέρει πολύ καλά πώς να το κάνει αυτό.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube