Για τον πατέρα μου, τον πατέρα σου, τον πατέρα μας, που προσπαθεί ακόμη να κατανοήσει που ακριβώς του έστειλες e-mail («Στο tablet μου το έστειλες ή στο κινητό; Γιατί εδώ δεν έχω Facebook για να μπω στο internet!!!»), ο Captain America, οι Μεταβαρόνοι και ο Σπιρτούλης από τα smurfs, ανήκουν σε ένα και μόνο σύμπαν. Όχι, δεν είναι της Marvel. Δεν είναι της DC. Είναι το σύμπαν του Μίκι Μάου (προφέρεται χωρίς «ς» στο τέλος).



Για αυτό, μπορούμε να απαλλάξουμε τους «πατεράδες» μας ή όσους ανήκουν στο παραπάνω σύμπαν, από το δυσβάσταχτο πεντάλεπτο που χρειάζεται για να διαβάσουν τις παρακάτω παραγράφους.



Αυτές τις παρακάτω λέξεις, μου τις υπαγόρευσε ο (επί δύο μέρες ξάγρυπνος) εγκέφαλος μου, όταν ολοκλήρωσα την εμπειρία ονόματι Athenscon 2015 και αποχαυνωμένος, έτριβα το χάρτινο βραχιόλι εισόδου μου από πρώτο μαζικό φεστιβάλ της pop κουλτούρας στην Ελλάδα, μήπως και βγει τζίνι και κάνει το event τριήμερο για να πάω και την επόμενη.

Κάπου το πήρε τα’ αφτί μου, αλλά τι ήταν το AthensCon;

Στο AthensCon η βαλλίστρα του Τίριον Λάνιστερ, πέρασε ξυστά από δίπλα μου και καρφώθηκε στη στολή του πράσινου Power Ranger που καθόταν εκείνη τη στιγμή στο Θρόνο του R.R Martin.



Οι υπόλοιποι είχαν φροντίσει να κρυφτούν στον General Lee των Ντιουκς, ψάχνοντας κάτω από το πίσω κάθισμα για το σορτσάκι της ξαδέρφης Daisy Duke. Όσοι συνελήφθησαν από τον Rosco, έφυγαν με τον ΚΙΤΤ, που είχε δώσει ρεπό στον Michael Knight.



Ο Ιππότης της Ασφάλτου, έλειπε γιατί ξιφομαχούσε με τον Syrio Forel, παρέα με την Arya Stark και τον Βασίλη απ’ το Καματερό.



Στήθηκα στη σειρά για αυτόγραφο από τον Ευγένιο Τριβιζά, αλλά μου μύρισε ο Αρχέλαος το λαχανιασμένο λάχανο και την έκανα από τη Φρουτοπία με ταχύτητα Quicksilver.



Με σταμάτησε όμως ο Carlos Pacheco που σχεδίασε άμεσα μια Kitty Cat Katarina και τράβηξε την προσοχή μου. Πήγα να χαϊδέψω το εξώφυλλο, αλλά κινήθηκε και μου μίλησε με τη φωνή της Tabitha Lions.

Ο νάνος του Golden Axe, πετάχτηκε από ένα «UFO» και άρχισε να σκοτώνει φαντάσματα του Pac Man. Στα θύματα του καταγράφηκαν επίσης, ο Luigi, ο αδερφός του Super Mario, ένας από τους δύο μποξέρ σε σχήμα «Ωμέγα» του ATARI 2600 και ο ένας από τους δύο αδελφούς του Double Dragon.



Την κατάσταση έσωσε ο Iron Man, που έβγαζε σέλφι παρέα με τον Batman, την ώρα που ο δεύτερος, έκανε πως δεν άκουγε στο όνομα Bruce.



Ο Σπύρος Δερβενιώτης, άφησε τον Darth Vader να ζεσταίνει γάλα για τα δίδυμα της Padme Amidala, πριν ξυπνήσει η «δύναμη» μέσα τους. Για το νανούρισμα των μωρών φρόντιζαν δώδεκα φρεσκοβαμμένα ξωτικά από το Rivendell, κατόπιν εντολών ενός Άρχοντα Elrod, οκτώ εκατοστών, που δεν είχε συναντήσει ακόμη πινέλο στο δεξί του χέρι.



Πολεμιστές του Geek Wars Quiz, έδεναν τα τραύματά τους, την ώρα που ένα πολυδιάστατο ολόγραμμα τους, βρισκόταν εν τη γενέσει του. Υπό το άγρυπνο βλέμμα του Τζόκερ που έσπαγε με το γέλιο του την οθόνη του Requiem For a Sinner, ένας αμίλητος πιτσιρίκος σταμπάρισε στο t-shirt του το μάτι της Θαντέρα και αγόρασε κρυφά από τη μάνα του 14τεύχη κόμιξ από τα πρώτα τέσσερα περίπτερα-καταστήματα που βρήκε μπροστά του.



Τον σταμάτησε ο Μπλεκ, που έστελνε σήματα μορς στον Γιώργο Θαλλάση με ένα σύστημα που κατασκεύασε ο Κύρος Γρανάζης, ενώ ο δαίμονας Khorne Bloodthirster πετούσε φλόγες που λύγιζαν το σπαθί του Κόναν και του Αδάμαστου.



Όταν τα φώτα έκλεισαν και ο Alan Grant, παρέα με τον Claudio Castellini αποφάσισαν να βγάλουν την Arti Shan από τη στολή του Rocket Raccoon, και να την κεράσουν μπύρες με λεφτά του Peter David…



…απέμεινε πίσω μόνο η Silvia Ziche της Disney να φωνάζει «Εγώ για ποιον θα ζωγραφίσω τώρα Μίκυ Μάου»;



Για εμάς Silvia. Για εμάς τους Έλληνες. Του χρόνου Νταϊσελμπλουμ θέλοντος…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube