Όταν ανακοινωνόταν η απόκτησή του στις 9 Φεβρουαρίου, λίγο-πολύ όλοι ήξεραν πως πρόκειται για καλαθομηχανή (ήταν άλλωστε πρώτος σκόρερ στο NBDL). Δύο μήνες μετά, ο Έλιοτ Γουίλιαμς έχει κερδίσει τους πάντες, έχει επιβεβαιώσει πόσο σπουδαίος παίκτης είναι και κρατάει στην τσίτα τον κόσμο του Παναθηναϊκού για το αν θα μείνει και του χρόνου.

Όχι μόνο γιατί μετρά 14.5 πόντους, 2.3 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ κατά μέσο όρο σε έξι ματς Ευρωλίγκας, ούτε γιατί αντίστοιχα σε πέντε παιχνίδια στην Α1 έχει 16.4 πόντους, 2.8 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ.

Αλλά γιατί ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ του Παναθηναϊκού ζητάει την μπάλα όταν... ζυγίζει 100 κιλά. Δεν φοβάται και βγαίνει μπροστά. Είναι αυτός που θα πάρει τις κρίσιμες τελευταίες επιθέσεις και θα κρατήσει όρθια την ομάδα του.



Όπως έκανε και χθες απέναντι στην ΑΕΚ. Πέτυχε τους έξι τελευταίους πόντους της ομάδας του (μετατρέποντας το 72-71 στο τελικό 78-71, έχοντας και το πλέον κομβικό τρίποντο για το 77-71) ενώ οι οκτώ από τους συνολικά 24 που σημείωσε ήρθαν στα τελευταία 2:20' του αγώνα!

Φυσικά δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη αυτό (και… προβλέπουμε ούτε η τελευταία). Ποιος ξεχνάει τι έκανε με την Νταρουσάφακα ο Γουίλιαμς; Δικό του μεγάλο τρίποντο στα 26’’ πριν το τέλος ισοφάρισε το ματς σε 84-84 (κι ενώ η ομάδα του πήγαινε για «μυθική» αυτοκτονία), ενώ στα 2.4’’ κέρδισε το φάουλ και με δύο βολές χάρισε την κρίσιμη νίκη στον Εξάστερο (86-84).



Τα «όργια» με τον Ερυθρό Αστέρα, στη Σερβία, πού τα βάζετε; Από τους συνολικά 17 πόντους του Αμερικανού, οι 14 ήρθαν στην τέταρτη περίοδο, όπου ΜΟΝΟΣ του επιχείρησε να νικήσει τους ερυθρολεύκους (αν και τελικώς δεν τα κατάφερε). Το 55-42 κατά του Παναθηναϊκού έγινε 55-55, με τους 11 από τους 13 πράσινους πόντους να έρχονται δια χειρός Γουίλιαμς (είχε παρεμβληθεί κι ένα καλάθι του Καλάθη). Δικό του μεγάλο τρίποντο είχε μειώσει στον πόντο τη διαφορά (64-63) λίγο πριν το τέλος, ωστόσο στο νήμα αποβλήθηκε με πέντε φάουλ και δεν… είδαμε αν τυχόν έβγαζε κι άλλο λαγό από το καπέλο του.



Υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις που ο Γουίλιαμς έδειξε την κλάση του, την ψυχραιμία του και δεν φοβήθηκε το ότι τα πάντα κρέμονταν σε μια κλωστή. Στο ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα απέναντι στη Φενέρμπαχτσε πέτυχε 14 πόντους. Με το σκορ στο 72-71 στο τελευταίο λεπτό, δικό του καλάθι (από ασίστ Διαμαντίδη) έδωσε… ανάσα στον Παναθηναϊκό (74-71), ενώ δύο δικές του βολές «υπέγραψαν» το τελικό 76-71.



Ομολογουμένως στη νίκη του Εξάστερου κόντρα στην Λοκομοτίβ Κουμπάν (84-79) ο Διαμαντίδης έκανε τα πάντα. Και πάλι όμως ήταν ο Έλιοτ Γουίλιαμς, ο οποίος έβαλε το λιθαράκι του στο φινάλε. Κι αυτό γιατί από τους οκτώ τελευταίους πράσινους πόντους, οι έξι προήλθαν από τον Αμερικανό: Με τέσσερις βολές (ξέρει όσο λίγοι να παίρνει τα φάουλ από τους αντιπάλους του και με ψυχραιμία να τα μετουσιώνει σε πόντους από τη γραμμή) και ένα λέι απ!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube