Τα... πόδια του έχουν κάνει τον Λιονέλ Μέσι ένα απ' τα πιο δημοφιλή πρόσωπα παγκοσμίως.

Και όταν αυτά υποφέρουν, οι φίλοι της Μπαρτσελόνα, αλλά και του ποδοσφαίρου γενικότερα, «συμπάσχουν».

Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, αφού οι συχνοί τραυματισμοί του -6 μέσα σε λίγους μήνες- έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία.

Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τους 12 τραυματισμούς του Λιονέλ Μέσι, τον χρόνο αποθεραπείας του, αλλά και τους ανησυχητικούς τελευταίους τραυματισμούς, με τον τελευταίο να του στερεί τη συμμετοχή στο σημερινό ματς της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Σέλτικ.

5 Φεβρουαρίου 2006
Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης (46')

Θλάση στο δικέφαλο του δεξιού ποδιού του. (Δύο εβδομάδες έξω).



Ο πρώτος τραυματισμός του Λιονέλ Μέσι ήρθε στις 5 Φεβρουαρίου 2006, όταν αντικαταστάθηκε στο ματς κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης στο ημίχρονο της αναμέτρησης. Υπέστη τράβηγμα του δικέφαλου στο δεξί πόδι και έμεινε δύο εβδομάδες εκτός αγωνιστικής δράσης.

7 Μαρτίου 2006 (25')
Μπαρτσελόνα – Τσέλσι

Θλάση στο μηριαίο δικέφαλο του δεξιού ποδιού. (Δυόμιση μήνες έξω)



Στις 7 Μαρτίου του 2006 ο... έφηβος, τότε, Μέσι αποχώρησε με έντονους πόνους στο δεξί πόδι απ' τον επαναληπτικό αγώνα κόντρα στην Τσέλσι, για τους «16» του Champions League. Το πρόβλημα στο δικέφαλο του δεξιού του ποδιού θα τον κρατήσει 2,5 μήνες εκτός αγωνιστικού χώρου, με αποτέλεσμα να μη δώσει το παρών στα τελευταία ματς της κατάκτησης του πρωταθλήματος, αλλά και του Champions League.

12 Νοεμβρίου 2006
Μπαρτσελόνα – Σαραγόσα (22')

Κάταγμα του πέμπτου μεταταρσίου του αριστερού ποδιού (Τρεις μήνες έξω)



O πιο σοβαρός τραυματισμός του Λίο έγινε 6 περίπου μήνες μετά την επιστροφή του, στο 22ο λεπτό του ματς κόντρα στην Σαραγόσα. Το κάταγμα στο πέμπτο μετατάρσιο του αριστερού ποδιού τον έκανε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου και να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους τρεις μήνες αργότερα.

14 Σεπτεμβρίου 2007
Αυστραλία – Αργεντινή

Σύσπαση οπίσθιων μηριαίων στο δεξί πόδι. (Μια βδομάδα έξω)



15 Δεκεμβρίου 2007
Βαλένθια - Μπαρτσελόνα (45')

Θλάση στο άνω αριστερό μηριαίο δικέφαλο. (Ένα μήνα εκτός)





Ξαπλωμένο στο... χορτάρι βρήκε τον Λιονέλ Μέσι το ημίχρονο της αναμέτρησης κόντρα στην Βαλένθια τον Δεκέμβρη του 2007. Στο 44ο λεπτό ο Αργεντινός υπέστη θλάση στο δικέφαλο και αποχώρησε απ' τον αγωνιστικό χώρο μένοντας εκτός για έναν μήνα.


4 Μαρτίου 2008
Μπαρτσελόνα – Σέλτικ (37')

Θλάση στο μηριαίο δικέφαλο του αριστερού μηρού. (Ενάμιση μήνα εκτός)



Αντίστοιχο τραυματισμό υπέστη και ένα μήνα αργότερα, στον επαναληπτικό αγώνα κόντρα στην Σέλτικ, για την φάση των «16» του Champions League. Παρότι στο 28' ένιωσε ενοχλήσει στον αστράγαλο, συνέχισε να παίζει, με αποτέλεσμα να αποχωρίσει δέκα λεπτά αργότερα σφαδάζοντας απ' τους πόνους.

19 Σεπτεμβρίου 2010
Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα
Διάστρεμμα στους συνδέσμους του δεξιού αστραγάλου, χωρίς πρόβλημα στο κόκκαλο. (Δύο εβδομάδες έξω)





Ο πιο φρικιαστικός τραυματισμός του Αργεντινού ήρθε δια χειρός... Ουιφαλούσι. Ένα «δολοφονικό» μαρκάρισμα στον δεξί αστράγαλο του ταχύτατου επιθετικού της Μπαρτσελόνα, τον έβγαλε νοκ άουτ. Δεν ήταν αρκετό όμως για να τον κρατήσει καιρό εκτός δράσης, αφού η διάταση που υπέστη τον κράτησε εκτός δύο εβδομάδες.

5 Δεκεμβρίου 2012 (29')
Μπαρτσελόνα - Μπενφίκα
Αιμάτωμα στην εξωτερική πλευρά του αριστερού γονάτου





Ως αλλαγή πέρασε στο ματς κόντρα στην Μπενφίκα ο Λιονέλ Μέσι και... αποχώρησε 29 λεπτά αργότερα με τραυματισμό στο γόνατο. Όχι αρκετά σοβαρό για να του στερήσει άλλο ματς, αλλά ικανό για να τον σταματήσει απ' το να βρει δίχτυα στη συγκεκριμένη αναμέτρηση και να «τρομάξει» τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα.

2 Απριλίου 2013 (45')
Παρί σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα
Θλάση στο δεξί πόδι. (Ενάμισι παιχνίδι εκτός)





Με θλάση αποχώρησε απ' το ματς για τους «8» του Champions League κόντρα στην Παρί την περασμένη σεζόν, όμως 15 μέρες μετά ήταν παρών στις προπονήσεις της ομάδας του.
Μάλιστα, ο συγκεκριμένος τραυματισμός ήταν ο πρώτος από μια σειρά μυικών προβλημάτων που τον κράτησαν εκτός αγωνιστικής δράσης και... ανησύχησαν τον κόσμο, αφού συνδυάστηκε με τον απουσία του Πεπ Γκουαρδιόλα.

12 Μαΐου 2013 (70')
Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα

Τράβηγμα στον δεξί δικέφαλο. (Ενάμιση μήνα εκτός)



Tράβηγμα τον ανάγκασε να αποχωρήσει απ' το ματς κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, αφήνοντας μάλιστα την Μπερτσελόνα με 10 παίκτες αφού είχαν γίνει όλες οι αλλαγές. Ο Αργεντινός δεν επέστρεψε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του, αφού για 1,5 μήνα έμεινε εκτός. Το ματς της επιστροφής του έγινε με την Εθνική Αργεντινής κόντρα στην Κολομβία, για 30 λεπτά.

21 Αυγούστου 2013 (45')
Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα
Αιμάτωμα στο δικέφαλο του δεξιού ποδιού του. (εκτός για ένα παιχνίδι)





Στο μισό... Σούπερ Καπ Ισπανίας αγωνίστηκε ο Μέσι, αφού στο ημίχρονο αποχώρησε με αιμάτωμα στον αριστερό δικέφαλο. Απουσίασε στο επόμενο ματς κόντρα στην Μάλαγα, όμως στον δεύτερο τελικό του σούπερ Καπ αγωνίστηκε κανονικά.

28 Σεπτεμβρίου 2012 (28')
Αλμέρια – Μπαρτσελόνα
Θλάση στο δεξί δικέφαλο. (Δύο με τρεις εβδομάδες εκτός)





Το τελευταίο σοκ ήρθε στο ματς του περασμένου Σαββάτου κόντρα στην Αλμέρια, όταν εφτά λεπτά μετά το γκολ που πέτυχε, αποχώρησε λόγω προβλήματος στον δικέφαλο, με αποτέλεσμα να μη δώσει το παρών στο σημερινό ματς κόντρα στην Σέλτικ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube