Αποτέλεσμα που βόλεψε τον Ολυμπιακό από την Λιθουανία. Η Ζαλγκίρις επικράτησε 75-73 της Μπάμπεργκ, πανηγύρισε την δεύτερη νίκη της στο Top-16, αλλά το σημαντικό είναι πως στέρησε την ευκαιρία από τους Γερμανούς να μείνουν γερά στο κόλπο της πρόκρισης, υποχωρώντας πλέον στο 3-6 (3-5 ο Ολυμπιακός).

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Γιασικεβίτσιους ήταν ο Γιανκούνας με 17 πόντους, ενώ κατέβασε και 13 ριμπάουντ ανεβαίνοντας στη τρίτη θέση της σχετικής λίστας στην Ευρωλίγκα. Ο Βουγιούκας -που υπέγραψε το ροζ φύλλο αγώνα- σε 23' συμμετοχής είχε 13 πόντους (1/7 σουτ και 11/12 βολές), ενώ μέτρησε και 9 ριμπάουντ (5 εξ' αυτών επιθετικά).

Από πλευράς ηττημένων, ο Ζήσης έκανε... παπάδες. Ο αρχηγός της Εθνικής σταμάτησε στους 25 πόντους (ρεκόρ καριέρας) με 7/10 δίποντα, 2/4 τρίποντα και 5/5 βολές, ωστόσο στο... νήμα (όπως και ο Στρέλνιεκς) είχε χαμένο λέι-απ για να στείλει το παιχνίδι σε παράταση.

Το ματς

Οι Λιθουανοί είχαν εξ’ αρχής ένα μίνι προβάδισμα, το οποίο έφτασε στο +6 στο τέλος της πρώτης περιόδου (26-19) και στο 30-23 στο 12’. Με τον Ζήση να κάνει τα πάντα σε οργάνωση και εκτέλεση προς το τέλος του πρώτου μέρους, οι Γερμανοί κατάφεραν να μειώσουν στο τρίποντο, 41-38.

Οι γηπεδούχοι ξέφυγαν ξανά με επτά πόντους (47-40), αλλά με τον Έλληνα γκαρντ ηγέτη, οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαζαν κάτω και κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 55-55, προτού η τρίτη περίοδος κλείσει με ένα μικρό +4 για την ομάδα του Σάρας, 59-55.

Επτά λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, η Ζαλγκίρις έδειξε να γέρνει υπέρ της την πλάστιγγα, φτάνοντας για πρώτη φορά στο +9 (66-57), ωστόσο ένα προσωπικό show του Ζήση (επτά σερί πόντους), έκανε ξανά ντέρμπι την αναμέτρηση, για το 68-64. Ο Γουοναμέικερ βγήκε… σύμμαχος στον Έλληνα άσο και ισοφάρισε σε 73-73, μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό. Ο Βουγιούκας ευστόχησε σε δύο βολές, 30’’ πριν τη λήξη και ουσιαστικά διαμόρφωσε το τελικό 75-73, αφού στην τελευταία κατοχή του αγώνα τόσο ο Ζήσης, όσο (κυρίως) και ο Στρέλνιεκς αστόχησαν σε λέι-απ και δεν μπόρεσαν να οδηγήσουν την αναμέτρηση σε παράταση.



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube